Încă un scandal în autobuz pentru că şoferul nu purta mască: „Haide bre, las-o moartă!“ VIDEO

Încă un scandal în autobuz pentru că şoferul nu purta mască: „Haide bre, las-o moartă!“ VIDEO

Captura video

Un şofer de autobuz a fost certat de un pasager pentru că nu poartă masca de protecţie, în dispută intervenind şi un alt călător, care a luat apărarea conducătorului auto, scrie Digi24.

Acuzat că nu poartă masă, şoferul autobuzului a încercat să explice că există un despărţitor între cabina în care se află şi pasageri. Răspunsul nu l-a mulţumit însă pe călător, scrie Digi24.

Redăm o parte din dialog:

- Are bara asta.
- Şi asta opreşte virusul?
- Deci de aici nu mai trece virusul.
- Hai bre, nu mai vorbi... hai bre, las-o moartă!
 
 
Un incident similar a avut loc miercuri, în Bacău, dar acolo conflictul a luat amploare şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei locale. Şoferul de autobuz care nu purta mască a fost încătuşat pentru că nu a vrut să se legitimeze. Şoferii de pe mijloacele de transport în comun sunt obligaţi să poarte mască şi să păstreze distanţa faţă de călători.
 
Şoferul a fost dat jos din autobuz, i s-au pus cătuşele şi a fost băgat în duba Poliţiei locale.
 
Potrivit relatărilor martorilor, în staţia de la Piaţa Centrală din Bacău, un poliţist local a încercat să legitimeze un şofer de autobuz observat fără mască. Acesta l-ar fi insultat pe agent şi ar fi plecat mai departe, ingnorând solicitarea acestuia, scrie Ziarul de Bacău.
 
Au fost chemate echipele de intervenţie ale Poliţiei Locale, care, în staţia de la BCR, l-a dat jos pe şofer şi l-a imobilizat cu cătuşe. Trecătorii au observat că nici poliţiştii locali nu purtau mască şi nu s-au ferit să îi admonesteze verbal.
 
Potrivit unui comunicat oficial al Politiei Locale Bacău, în urma incidentului, şoferul de autobuz a fost amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie şi alţi 500 de lei pentru ca refuzat să se legitimeze.
 
Victime colaterale au fost şi un trecător, care a fost amendat cu 500 de lei pentru proferarea de injurii la adresa agenţilor şi un taximetrist. Acesta din urma a fost amendat cu 490 de lei pentru expresiile jignitoare adresate poliţiştilor dar şi pentru oprirea neregulamentara în staţia de autobuz.
 
„Totodată, în cadrul instituţiei a fost declanşată o anchetă internă cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor locali”, a declarat Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Politiei Locale Bacău.

Citeşte şi:

VIDEO Şofer de autobuz, încătuşat la Bacău pentru că nu purta mască. „Putem folosi forţa în situaţiile care o cer“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: