UPDATE Încă un poliţist cu coronavirus acuzat de minciună. Ofiţer anchetat după ce a mers în club înainte de a fi diagnosticat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan M., îndouă fotografii de pe reţelele sociale FOTO Facebook
Răzvan M., îndouă fotografii de pe reţelele sociale FOTO Facebook

Un ofiţer de la Poliţia de Frontieră din Iaşi, diagnosticat cu coronavirus, va fi cercetat penal pentru zădărnicirea bolilor după ce ar fi minţit reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică despre modul în care şi-a petrecut o noapte. Răzvan Ioan M. ar fi omis să spună, în două declaraţii orale, că a mers în trei cluburi, cu doar câteva zile înainte de a fi diagnosticat cu boala. Poliţistul susţine contrariul: „Am comunicat tot traseul”.

UPDATE Poliţistul de frontieră Răzvan M. susţine, într-o discuţie purtată cu reporterul „Adevărul”, că acuzaţiile care i se aduc de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) sunt nefondate. Ofiţerul arată că le-ar fi spus reprezentanţilor instituţiei încă de marţi, 10 martie, când a fost testat, pe unde a mers. Ulterior, când a aflat că este infectat cu Covid-19, spune Răzvan M., ar fi prezentat traseul, din nou, şi în faţa unui medic de la DSP.
_______________________________________________

Răzvan M. (38 de ani) este ofiţer în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi a fost diagnosticat cu Covid-19 miercuri, 11 martie. Imediat după ce a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase, în aceeaşi zi, poliţistul a fost interogat în două rânduri de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi. 


Potrivit unor surse, ar fi spus că a participat la o petrecere organizată la sala de fitness Vivertine, pe 8 martie, însă a omis un aspect mult mai important, relevant pentru ancheta epidemiologică. 

În aceeaşi noapte, ar fi mers în alte două cluburi din Iaşi, în care se aflau sute de persoane. Unul dintre cluburi este Time Out, care s-a închis acum două zile, pe fondul epidemiei de coronavirus.

În al doilea club este Fratelli, unde este catalogat de patron ca fiind „un client fidel”. În noaptea de sâmbătă spre duminică, totuşi, poliţistul nu ar fi reuşit să intre, fiind oprit de organele de securitate. „Vă aduc la cunoştinţă faptul că barbatului testat pozitiv cu COVID-19 în Iaşi despre care se presupune că ne-a călcat pragul în seara respectiva, nu i s-a permis accesul în locaţie de către angajaţii responsabili de Securitate ai clubului. Sâmbată spre duminica, în jurul orei 3:30-4:00 persoana în cauză (deşi era client frecvent Fratelli) nu a fost primită în interior datorită ţinutei sale nepotrivite”, a precizat Cătălin Leahu, patronul de la Fratelli. 

Potrivit unor surse, poliţistul de frontieră nu a fost primit deoarece s-ar fi aflat în stare avansată de ebrietate. 

Vizită în Dubai, în februarie

Pe 9 martie 2020, după ce a petrecut până spre dimineaţă, Răzvan M. a intrat în autocarantină, potrivit reprezentanţilor DSP. Motivul: o persoană din Varşovia, cu care intrase în contact, fusese confirmată ca având Covid-19. Nu este clar până la acest moment dacă, în seara când a mers prin mai multe cluburi, poliţistul ştia acest lucru. Încercările ziarului de a-l contacta au eşuat.

La Varşovia, Răzvan M. a mers pentru a participa la un concurs pe linie profesională, potrivit unor apropiaţi de-ai săi. Aceiaşi apropiaţi ni l-au descris pe poliţistul de frontieră ca pe o persoană extrem de socială, „pe care o ştie tot Iaşul”, şi care obişnuieşte să meargă în cluburi frecvent.

Şi nu doar în cluburi. Potrivit postărilor de pa pagina sa de Facebook, poliţistul de frontieră călătoreşte des, una dintre ultimele vizite, de la finele lunii februarie, fiind în Dubai.

Reprezentanţii Prefecturii Iaşi au confirmat oficial că poliţistul de frontieră va fi reclamat penal. „Sunt in curs de verificare anumite inadvertente intre declaratiile facute de una dintre aceste persoane la primele interviuri din cadrul anchetei epidemiologice si cele ulterioare, inadvertente care au afectat astfel cursul anchetei. La nivelul  serviciului juridic al DSP Iasi urmeaza a se fundamenta o plangere penala in acest sens”, a transmis Prefectura Iaşi. 

Situaţia de la Iaşi 

Doar două persoane, Răzvan M. şi un alt bărbat, de 42 de ani, au fost confirmate, până la ora redactării acestei ştiri, bolnave de Covid-19. 

Potrivit autorităţilor, până vineri după-amiază, 72  de persoane venite din Italia au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns in judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest dar şi prin Aeroportul Iasi. Toate persoanele sunt fără simptomatologie specifică.  De la inceputul actiunii de defluire a punctelor vamale din Vestul tarii prin organizarea de convoaie, au tranzitat judetul Iasi nu mai putin de 38 de astfel de grupuri de masini organizate si insotite de echipaje de Politie si jandarmi.

Alte 747 de persoane sunt izolate la domiciliu şi sunt verificat periodic de autorităţi. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite