6,3 milioane de euro pentru parcuri ştiinţifice şi tehnologice în Regiunea de Nord-Est. Cine poate lua banii europeni

6,3 milioane de euro pentru parcuri ştiinţifice şi tehnologice în Regiunea de Nord-Est. Cine poate lua banii europeni

Tehnopolis Iaşi, parc tehnologic existent la Iaşi  FOTO Curierul de Iaşi

O nouă linie de finanţare pentru institute de cercetare şi întreprinderi mici şi mijlocii va putea fi accesată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutele de cercetare organizate în jurul unor clustere de inovare din cele şase judeţe din Regiunea de Nord-Est vor avea la dispoziţie noi surse de finanţare europene. Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 sunt repartizate prin Axa prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea de investiţii 1.1, Operaţiunea B – Sprijinirea parcurilor ştiintifice şi tehnologice (PST)”.

Potrivit ghidului solicitantului, „parcurile ştiinţifice şi tehnologice reprezintă o zonă în cadrul căreia se desfăşoară activităţi de învăţământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării şi valorificării acestora prin activităţi economice. Acestea se înfiinţează în scopul utilizării rezultatelor activităţii de cercetare şi aplicării tehnologiilor avansate în economie şi în scopul creşterii participării instituţiilor de învăţământ superior acreditate şi a unităţilor de cercetare-dezvoltare la procesul de dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie“. 

Pot fi depuse proiecte atât în mediul urban şi rural. Proiectele se depun timp de şase luni, iar startul la finanţare se va da pe 13 august 2018 şi se încheie în data de 13.02.2019, ora 12.00. Se dau bani pentru crearea şi dezvolarea infrastructurii de inovare şi transfer tehnolofic, respectiv parcuri ştiinţifice şi tehnologice (construcţia, modernizarea, extinderea şi dotarea cu echipamente şi software necesare). Totodată, vor fi susţinute investiţii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii – inovarii.  Valoarea de finanţare pe proiect variază de la 75.000 la 200.000 de euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările