Ieşenii, consultaţi public în legătură cu cheltuirea bugetului oraşului lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Mihai Chirica a anunţat, luni, că municipalitatea a demarat un proces de consultare publică. Ieşenii sunt chemaţi să-şi dea cu părere despre modul în care ar trebui cheltuiţi banii colectaţi în vistieria publică.

Edilul Iaşiului, Mihai Chirica, a transmis că vor fi împărţite 5.000 de taloane prin care vor fi chestionaţi locuitorii oraşului asupra modului în care ar trebui direcţionate fondurile publice.

„Începem procesul de consultare publică în vederea elaborării proiectului de buget al municipiului Iaşi pentru 2018. Cred că se vede de la o poştă că pe noi ne interesează ceea ce vor cetăţenii oraşului şi nu luăm decizii peste noapte fără să-i întrebăm ce-i doare cu adevărat“, a spus Chirica.

Practic, timp de 15 zile, cei interesaţi pot formula opinii cu privire la priorităţile oraşului. „În toate centrele de cartier şi la Primăria Iaşi pot fi depuse taloanele. Colegii mei vor identifica cererile, le vor clasifica pe domenii: infrastructură, social, sport, sănătate, iar în funcţie de aceste cerinţe vom elabora proiectul de buget pentru 2018. S-au făcut 5.000 de chestionare, dacă va fi nevoie de mai mult, vom face şi mai multe. Sperăm că vor fi cât mai mulţi ieşeni care vor veni cu propuneri pentru bugetul pe 2018“, a adăugat Chirica.

Acesta a subliniat faptul că anual, veniturile proprii la bugetul local au crescut cu circa 7%, de la 324 de milioane de lei, în 2014, la 410 milioane de lei, prognozat în 2017. Edilul a reluat ideea că în urma modificării Codului Fiscal, Primăria Iaşi ar urma să piardă, în 2018, de la buget în jur de 20 de milioane de euro. „Aceasta este o analiză corectă. Orice autoritate centrală trebuie să se gândească asupra prejudiciului de dezvoltare asupra administraţiilor locale“, a completat Chirica.

Citeşte şi:

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Moldova, întors din drum. Unde s-a blocat o investiţie de 75 de milioane de euro

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite