2000 de persoane au participat la „lupta” de la Ruginoasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţionala confruntare dintre „deleni" şi „văleni" din Ajunul Anului Nou s-a încheiat fără incidente

În această dimineaţă, în satul Dumbrăviţa, din comuna Ruginoasa, a avut loc încăierarea tradiţională dintre tineri menită să alunge relele. În urma confruntării dintre cetele de mascaţi, „delenii", bărbaţii din dealul satului, i-au învins pe „văleni". „În «lupta» de la Dumbrăviţa delenii au învins. Nu cred că vor mai fi încăierări şi în alte sate ale comunei", a spus Ionel Moraru, primarul comunei Ruginoasa.

Confruntarea a avut loc la ora 8.00 şi nu a durat mai mult de două minute. „A plouat până înainte de încăierare cu câteva minute, era gheaţă pe jos aşa că nu a fost prea lungă bătaia. Vălenii s-au retras şi şi-au dat jos măştile semn că au fost învinşi", a povestit una din cele aproape 2.000 de persoane prezente la eveniment.

Confruntarea de la Ruginoasa a fost supravegheată de 280 de forţe de ordine, 200 de jandarmi din Iaşi şi Bacău şi 80 de poliţişti. Mai mult, la nivel local au fost mobilizaţi şi săteni care au supravegheat confruntarea. „Nu au fost incidente. Confruntarea a avut loc în limitele tradiţionale şi nu a degenerat într-o luptă între susţinătorii celor două tabere", a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite