13.000 de clienţi "dispăruţi" din sistemul centralizat de încălzire la Iaşi. Oferta autorităţilor: rebranşări promoţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Dalkia Termo Iaşi, operatorul privat pentru serviciile de termoficare, apelează la o strategie disperată pentru a opri exodul clienţilor.

Potrivit ultimei raportări, în intervalul noiembrie 2011-iunie 2013 s-au debranşat de la sistemul centralizat de termoficare din Iaşi 13.000 de clienţi. Este vorba despre o statistică făcută publică de către oficialii Dalkia Termo Iaşi, în urma verificărilor recente în teren. Practic, în acest moment ar mai fi racordaţi la CET Iaşi 37.000 de clienţi, din cei 50.000 câţi existau în noiembrie 2011, moment în care serviciile de termoficare au fost cedate de Primăria Iaşi către societatea Dalkia.

„Numărul de apartamente racordate este comunicat oficial de operatorii sistemelor centralizate de termoficare din România în fiecare lună, Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, care publică periodic situaţia valabilă la nivel naţional pe propriul website”, a declarat Ana-Maria Icătoiu, directorul comercial al Dalkia Termo Iaşi.

Cauzele exodului masiv al clienţilor ţin de cantitatea uriaşă de apă rece pe care mulţi ieşeni se plâng că o plătesc la preţ de apă caldă, de inconsecvenţa serviciului de termoficare, precum şi de uriaşele scandaluri apărute în ultima perioadă în jurul CET Iaşi. Societatea este aproape de faliment, cu datorii de peste 540 de milioane de lei, iar majoritatea bunurilor societăţii au fost vândute la fier vechi printr-o decizie dubioasă a comitetului care gestionează insolvenţa.

Pe de altă parte, oficialii Dalkia susţin că sistemul de termoficare din Iaşi este de încredere, că oferă preţuri mai mici comparativ cu încălzirea pe bază de gaz metan prin intermediul centralelor de apartament. În plus, operatorul privat declară că a investit masiv în cursul acestui an pentru reabilitarea centralei de la Holboca, unde se produce agent termic prin arderea cărbunilor, şi că au fost cumpărate deja 125.000 de tone de huilă energetică pentru iarna viitoare, care ar urma să ajungă la Iaşi până în luna noiembrie.

Ca să recâştige clienţi, cei de la Dalkia au gândit două soluţii de marketing. Cu toate acestea, de la începutul anului 2013 au fost depuse la Iaşi ceva mai mult de 100 de cereri de rebranşare, număr care este egal cu cererile de debranşare.

"În următoarele zile vom trimite ieşenilor lista cu cele 15 blocuri din oraş cuprinse în programul-pilot pentru prelungirea recirculaţiei apei calde de la subsolul blocului până la ultimul etaj, în aşa fel încât consumatorii rămaşi racordaţi, dar şi cei are sunt, în continuare, debranşaţi să înţeleagă avantajele acestui sistem şi cauzele pentru care persoanele care se trezesc primele dimineaţă să deschidă robinetul şi să nu primească apă caldă instantaneu. De asemenea, săptămâna viitoare, cel târziu, vom lansa oferta de rebranşare gratuită pentru persoanele care s-au debranşat în trecut, până în limita unei anumite sume care cuprinde cheltuielile cu manopera şi materialele. În momentul de faţă suntem pe cale să finalizăm aceste calcule", a mai spus Ana-Maria Icătoiu.

Suma maximă care ar putea fi suportată de Dalkia este, la o primă estimare, de maxim 1.000 de lei, în condiţiile în care costul debranşării variază între 400 şi 1.400 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Baronii USL conduc spre faliment ultimul colos industrial al oraşului. Cum s-a vândut CET Iaşi unui SRL de apartament

CET Iaşi, coregrafia Primăriei Iaşi într-un faliment inevitabil, cu o miză imobiliară uriaşă

Jaful CET Iaşi - o nebuloasă de zeci de milioane de euro cu firme-fantomă şi oameni-cheie intraţi în pământ

CET Iaşi, un faliment de 541 de milioane de lei. Expert în energie termică: „Şefii Primăriei s-au implicat într-o problemă despre care n-au habar”

UPDATE Executorul judecătoresc a intrat în CET Iaşi să dezmembreze instalaţiile furnizorului de apă caldă a municipiului. Primăria vorbeşte de "manevre abuzive"

Bătrânelul care a pus mâna pe CET Iaşi. Umblă cu haine ponosite, dar administrează o afacere de 5 milioane de euro la îndemnul unui escroc

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite