100.000 de oameni au trecut prin faţa raclei cu moaşte la Iaşi. Coada se întinde pe trei kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din datele furnizate de Jandarmerie reiese că aproape 30.000 de oameni se află constant la rândul care duce către Catedrala Mitropolitană. Peste 540 de persoane au avut nevoie până acum de îngrijiri medicale.

Reprezentanţii Jandarmeriei au calculat că, începând din dimineaţa zilei de 10 octombrie şi până în după-amiaza zilei de 13 octombrie, au trecut prin faţa raclei cu moaştele considerate făcătoare de minuni în jur de 100.000 de oameni.

Coada se întinde, în medie, pe o distanţă de trei kilometri. Fiecare dintre cei aproximativ 30.000 de pelerini trebuie să aştepte în jur de 15 ore pentru a se putea închina, preţ de câteva secunde, în curtea Mitropoliei. Până ieri, echipajele Ambulanţei, SMURD şi voluntarii de la Crucea Roşie au intervenit în peste 550 de cazuri pentru a acorda asistenţă medicală pelerinilor doborâţi de oboseală.

"Jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică au aplicat aproximativ 40 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei pentru tulburarea liniştii publice, refuz de legitimare, cuvinte şi expresii jignitoare. De asemenea, jandarmii au întocmit dosar cu acte premergătoare sub aspectul comiterii unei fapte de furt calificat unei femei de 50 de ani din municipiul Iaşi care a sustras câteva bunuri din buzunarele unor persoane", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Pe aceeaşi temă:

Parascheva, de la sfântă la afacerea BOR

Începe cel mai mare pelerinaj religios din ţară

Sărbătorile Iaşiului - program tras la indigo cu cel din 2012. Cât cheltuie Primăria pentru Pavel Bartoş, Smiley, Loredana, Mandinga şi Cargo

Sărbătorile Iaşului, desfiinţate de organizatorii de evenimente

Iaşi, oraşul de după dealuri

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite