Ziua Unirii Principatelor Române va fi celebrată prin spectacole folclorice

Ziua Unirii Principatelor Române va fi celebrată prin spectacole folclorice

Hora Unirii. FOTO: ARHIVĂ. ADEVĂRUL. Daniel Guţă.

Piaţa Victoriei din Deva şi Parcul Tineretului din Hunedoara vor fi locurile „Horei Unirii”, în 24 ianuarie, când se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locuitorii Devei sunt invitaţi de municipalitate la un spectacol folcloric dedicat Zilei Unirii Principatelor Române. Evenimentul va avea loc în Piaţa Victoriei din Deva, în 24 ianuarie.

Vor concerta Ansamblul folcloric „Românaşul” al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva (solişti: Teodora Petruţ şi Roxana Stângă), Ana Almăşana-Ciontea şi Grupul ”Florile Dorului” şi Ansamblul folcloric ”Făeragul” din Certeju de Sus. Evenimentele dedicate sărbătorii vor începe de la ora 10:45.

În Hunedoara, cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, va fi organizat un spectacol de dans şi muzică populară susţinut de Ansamblul de Cântece şi Dansuri „Haţegana”. Evenimentul va avea loc în Parcul Tineretului din municipiu, începând cu ora 11:00 şi se va încheia cu Hora Unirii, la care sunt aşteptaţi să participe locuitorii municipiului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Târgul de fete de pe Muntele Găina: mii de turişti vin la cea mai iubită sărbătoare a moţilor. Ce s-a schimbat în ultimii ani

Târgul de fete de pe Muntele Găina, cea mai importantă sărbătoare a moţilor, are loc în acest sfârşit de săptămână. Este un eveniment bogat în tradiţii şi istorie, chiar dacă în ultimii ani locul din Apuseni a fost invadat de comercianţi de kitschuri, iar folclorul local concurează cu manelele.

Legătura tainică a Sfântului Andrei cu lupii, Anul Nou al dacilor şi noaptea în care spiritele morţilor ies din pământ

Sărbătoarea Sfântului Andrei este bogată în semnificaţii. Românii au păstrat numeroase tradiţii şi legende despre apostolul care ar fi propovăduit creştinismul în Dacia.

VIDEO Sărbătoarea crescătorilor de oi, din Munţii Orăştiei. Mii de oameni au venit la târgul crescătorilor de ţurcane

Mii de oameni au participat duminică la sărbătoare de la Costeşti, Ţurcana – Regina Munţilor, un eveniment dedicat în special crescătorilor de oi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: