Ziua Recoltei 2016: Târgul produselor tradiţionale, vizitat de mii de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cincea ediţie a Zilei Recoltei, organizată la Cristur (Deva) a avut loc în weekend. Timp de trei zile, vizitatorii au fost invitaţi să îşi cumpere produse tradiţionale şi să se aprovizioneze cu legume de la fermierii din Hunedoara şi alte opt judeţe.

Mii de oameni au ajuns în weekend la Ziua Recoltei, organizată la Cristur, în vecinătatea Devei şi a Hunedoarei. Zeci de producători din judeţ sau veniţi din Alba, Sibiu, Timiş, Arad, Harghita, Dolj şi Teleorman şi-au expus o parte a recoltelor din această toamnă.

Au oferit spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat, utilaje şi unelte agricole.

Sâmbătă şi duminică la amiază au venit cei mai mai mulţi oameni, iar duminică primăria din Deva a pus la dispoziţia localnicilor microbuze cu care aceştia s-au putut deplasa din municipiu la târgul din Cristur. O mulţime de artişti de folclor au susţinut recitaluri pe scena festivalului, aflat la cea de-a cincea ediţie.

image
image
image

Vă recomandăm şi:

VIDEO Sărbătoarea crescătorilor de oi, din Munţii Orăştiei. Mii de oameni au venit la târgul crescătorilor de ţurcane

Mii de oameni au participat duminică la sărbătoare de la Costeşti, Ţurcana – Regina Munţilor, un eveniment dedicat în special crescătorilor de oi.

FOTO Oraşele Hunedoarei în ilustrate rare. Cum s-au schimbat în anii 1900

O serie de ilustrate rare prezintă oraşele din zona Hunedoarei, în cea mai romantică perioadă a lor, primii ani din secolul XX. Comunităţile din Deva, Hunedoara, Orăştie, Haţeg, Brad, Simeria şi Petroşani se aflau în plină dezvoltare, în oraşe aflate la începutul modernizării.

VIDEO Blestemul aurului. Ce a rămas din Treptele Romane, galeria care a deschis romanilor calea spre inima Apusenilor

Galeria Treptele Romane a fost clădită în urmă cu circa 1.800 de ani, potrivit istoricilor, iar în prezent se află pe lista monumentelor din patrimoniul naţional. Situl a rămas abandonat de mai mulţi ani, fără ca nimeni să ia vreo măsură pentru conservarea sau punerea lui în valoare.

Calea ferată Deva - Brad, proiectul uriaş din comunism devenit praf şi pulbere

Calea ferată destinată să lege municipiile Deva şi Brad, considerată unul dintre marile proiecte de infrastructură din perioada comunistă, a rămas doar o amintire, fiind distrusă şi apoi dată la fier vechi. Lucrările la proiectul de infrastructură s-au întins pe aproape patru decenii, însă o alunecare de teren pe câteva zeci de metri dus la închiderea ei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite