Zeci de oameni au fost blocaţi în nămeţi, după viscolul care a măturat staţiunea Râuşor din Masivul Retezat

Zeci de oameni au fost blocaţi în nămeţi, după viscolul care a măturat staţiunea Râuşor din Masivul Retezat

FOTO: Salvamont Hunedoara.

Vântul puternic şi ninsoarea abundentă înregistrate vineri seara au dus la blocarea a peste 20 de maşini pe drumul spre zona turistică Râuşor, din Masivul Retezat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viscolul a creat mari probleme în zona turistică Râuşor din Masivul Retezat. Aproape 100 de oameni au avut nevoie de ajutor. Slvamontiştii din staţiune au intervenit alături de o echipă de salvatori din mediul speologic aflaţi la un curs de pregătire în zonă.

„Salvamontiştii hunedoreni de la Baza Salvamont Râuşor au acţionat la deblocarea DJ 686, blocat în urmă ninsorii şi viscolului de ieri, în urma căruia s-a depus strat nou de zăpadă de circa 60 de centimetri. S-a acţionat cu două ATV-uri şenilate şi cu maşinile 4x4 din dotare. Au fost remorcate şi scoase din zăpadă maşinile care blocau drumul şi au fost evacuate din staţiune circa 90 de persoane printre care şi 25 copii”, a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

La acţiunea care s-a derulat până spre miezul nopţii au participat patru salvatori montani şi 10 salvaspeologi ai SPJSH.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cel mai bizar indicator rutier, fotografiat pe drumul spre Retezat. A stârnit hohote de râs. „Atenţie, vaci cu parapanta”

Ofertele staţiunilor montane din Valea Jiului şi Retezat pentru amatorii de schi. Unde se află cele mai bune pârtii

VIDEO Râuşor, staţiunea pustie din inima Retezatului. Locul de poveste se animă după primele ninsori
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: