Zeci de mii de oameni au vizitat Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor. Primăria se laudă cu recorduri de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Devei a înregistrat un număr record de vizitatori atât în mini-vacanţa de Rusalii, cât şi pe întreaga lună mai. Şi Castelul Corvinilor a fost aglomerat.

Peste 24.000 de turişti au vizitat Cetatea Devei în luna mai, potrivit raportului Primăriei Devei, iar în minivacanţa de 1 iunie, numărul lor a depăşit 9.000. Este un număr record de vizitatori, susţin reprezentanţii administraţiei locale.

„Majoritatea turiştilor din luna mai (92 la sută) au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors şi doar 8 la sută au preferat să urce ori să coboare Dealul Cetăţii pe jos”, a informat Primăria Deva. Peste 240.000 de turişti, români şi străini, au vizitat, Cetatea Deva de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016.

Şi Castelul Corvinilor a fost în minivacanţa dintre 1 şi 5 iunie atractiv pentru turişti. Aproapre 16.000 de vizitatori i-au trecut pragul, aproape jumătate din numărul turiştilor înregistraţi pe parcursul întregii luni iunie a anului 2016.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum au fost batjocorite marile cetăţi în trecut. Localnicii profitau de dezastrul aşezărilor, dar străinii se cutremurau

Mărturii din secolul al XIX-lea arată cum au fost distruse unele dintre cele mai importante cetăţi, castele şi biserici din vestul ţării chiar de către localnici. Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost vândută „pe bucăţi”, Cetatea Devei a fost demolată, Castelul Corvinilor a fost lăsat de izbelişte, iar biserica din Densuş a scăpat cu greu de la distrugere.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

VIDEO Osemintele „puiului de dac” şi ale războinicului antic îngropat cu pumnalul său au fost expuse în premieră. Ce enigme ascunde cimitirul dacic

Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite