Zeci de copaci prăbuşiţi după furtuni pe marginea şoselei Deva - Lugoj. O parte dintre ei au fost extraşi din zona de risc

Zeci de copaci prăbuşiţi după furtuni pe marginea şoselei Deva - Lugoj. O parte dintre ei au fost extraşi din zona de risc

Arborii periculoşi au fost extraşi. FOTO: Prefectura Hunedoara.

Zeci de arbori prăbuşiţi din cauza furtunilor au rămas pe versanţii de pe marginea şoselei Deva - Lugoj şi ar putea reprezenta riscuri pentru traficul rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de arbori din pădurile traversate de Drumul Naţional 7 Deva - Lugoj s-au prăbuşit pe versanţi în urma furtunilor din ultimele luni, unii dintre ei reprezentând un pericol pentru participanţii la trafic, informează Prefectura Hunedoara.

O comisie fomată din reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Hunedoara – Ocolul Silvic Dobra şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a deplasat în zona Săcămaş, unde a stabilit că din cei 70 arbori doborâţi în urma fenomenelor meteorologice periculoase (cu un volum de 106 metr cubi), cinci reprezintă pericol real de alunecare pe Drumul Naţional 7.

„Miercuri 16 mai 2018, personalul şi utilajele Ocolului Silvic Dobra, în condiţiile asigurării restricţiilor de circulaţie de către C.N.A.I.R., au relocat arborii pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite. După îndeplinirea procedurilor legale privind exploatarea materialului lemnos, întreg volumul de masă lemnoasă doborât la pământ urmează să fie scos la licitaţie în vederea exploatării. În continuare, instituţiile implicate vor monitoriza evoluţia situaţiei în zonă”, a informat Prefectura Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avertizare pentru turiştii din Retezat: drumul spre Poiana Pelegii este blocat. Autorităţile au decis închiderea lui

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor


 

citeste totul despre: