Zăpadă de aproape un metru la munte. Cum s-au mobilizat autorităţile după valul de ninsori de peste noapte

Zăpadă de aproape un metru la munte. Cum s-au mobilizat autorităţile după valul de ninsori de peste noapte

Şoseaua Hunedoara - Deva.

În zonele turistice de la munte stratul de zăpadă a ajuns la un metru, iar drumarii au solicitat ajutorul Poliţiei pentru a putea deszăpezi drumurile.Probleme au fost şi pe celelalte şosele.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Hunedoara a nins neîncetat încă de joi seara, iar stratul de zăpadă depus este consistent. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, pe toate drumurile judeţene, firmele de deszăpezire acţionează cu utilajele din dotare şi cu material antiderapant pentru a nu se crea blocaje în trafic, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

„Un interes special este acordat deszăpezirii drumurilor care duc spre staţiunile montane din judeţ. Pentru că astăzi va începe afluxul spre staţiuni şi duminică se încheie vacanţa elevilor, este de aşteptat ca traficul auto spre şi dinspre Parâng, Straja şi Râuşor să se intensifice. Pentru ca deszăpezirea DJ 709F spre Parâng (zona telescaun) şi DJ 686 Râuşor (pe sectorul din interiorul staţiunii) să poată fi realizată rapid, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere în vederea dirijării traficului”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În aceste zone, şoferii sunt rugaţi să fie atenţi unde îşi parchează maşinile pentru a nu împiedica accesul utilajelor de deszăpezire. Conform datelor frunizate Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către Jandarmerie, în zonele turistice de munte din judeţ vineri dimineaţă situaţia se prezenta astfel: în staţiunea Straja erau 2000 de turişti, stratul de zăpadă măsoară 90 cm şi ninge slab, în staţiunea Parâng erau circa 900 turişti, stratul de zăpadă este de 85 cm şi ninge, în Pasul Vâlcan erau aproximativ 100 de turişti, iar stratul de zăpadă este de 70 cm, în zona Câmpu lui Neag erau circa 100 turişti, iar stratul de zăpadă este 50 cm, pe Valea Râului Mare erau 100 turişti, stratul de zăpadă este de 50 cm, în staţiunea Râuşor au venit 150 turişti, stratul zăpadă fiind de 50 cm şi ninge în continuare, în zona cabanelor şi pensiunilor din zona Nucşoara (Retezat) au ajuns 50 de turişti, stratul de zăpadă fiind de 50 de centimetri şi ninge în continuare.

Cum s-a intervenit pe drumurile naţionale

În zona de vest a ţării, vineri dimineaţă ningea pe întreaga suprafaţă a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara şi izolat în rest. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. „De ieri de la ora 17:00 până astăzi la ora 05:30 drumarii au intervenit cu 174 de utilaje, 1363 de tone de material antiderapant şi 5,8 tone de clorură de calciu. Pe autostrăzile A1, A6 şi A11 au intervenit 50 de utilaje şi au fost răspândite 355 de tone de material antiderapant şi 3 tone de clorură de calciu”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Oamenii care înfruntau zăpezile din Retezat în anii '30. Imaginile rare cu schiorii care se aventurau pe munte

VIDEO Peisajele de basm ale lacului îngheţat. Nopţile geroase au transformat apele Cincişului într-o întindere albă

VIDEO Fenomen rar pe râul Strei. Gerul a transformat cele mai învolburate ape într-o întindere de gheaţă

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: