Vunk, Sistem, 3 Sud Est şi Holograf vor concerta la poalele Cetăţii Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Devei va fi promovată prin concerte muzicale, în cadrul unui festival finanţat prin fonduri de la Uniunea Europeană.

Asociaţia Star Education şi Primăria municipiului Deva au lansat miercuri un proiect finanţat din fonduri europene, al cărui scop este de a promova Cetatea Devei. Asociaţia Star Education a iniţiat proiectul „Sistem şi prietenii – Cetetea Deva, respect pentru trecut”, prin care va promova monumentul istoric, cu printr-u festival muzical şi prin activităţi educative. Sistem, Holograf, Vunk şi 3 Sud-Est vor concerta în luna iunie pe platoul de la poalele cetăţii Devei.

„Festivalul Pro Istoria Fest a demarat în anul 2011 şi numără până acum opt obiective turistice din ţară, care au fost promovate cu ajutorul proiectului finanţat prin fonduri europene. Cetatea Devei este al nouălea obiectiv. În afara festivalului pe care îl vom organiza în 28 şi 28 iunie, vom face materiale de promovare a cetăţii, broşuri, un film documentar şi un site dedicat acesteia”, a precizat Anca Lupeş, vicepreşedinte al Asociaţiei Star Education. Zoli Toth, membru al trupei Sistem şi organizator al evenimentelor dedicate cetăţii Devei susţine că a ales municipiul Deva şi din considerente sentimentale. Aici a debutat ca artist, la începutul anului 1990.

„Cred că monumentul istoric Cetatea Devei poate fi un motor al dezvoltării turistice a oraşului”, spune Zoli Toth. În urmă cu doi ani, artiştii angrenaţi în proiectul cultural au participat la festivalul Pro Istoria Fest, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
Valoarea proiectului european dedicat promovării Cetăţii Devei se ridică la aproape un milion de lei.  


Vă recomandăm şi:

Lucrările de restaurare au transformat Cetatea Devei. Proiectul european de 38 de milioane de lei va fi reluat         Lucrările de reabilitare a sitului istoric Dealul Cetăţii, care cuprinde monumentul medieval, vor reîncepe în următoarele zile, după ce au fost suspendate pe durata sezonului rece. Mai mulţi localnici au reclamat faptul că lucrările de renovare au ştirbit din originalitatea monumentului istoric.

FOTO Zece monumente din Hunedoara pe care turiştii nu trebuie să le rateze      Castelul Corvinilor, Cetatea Devei şi Mănăstirea Prislop se află pe lista celor mai vizitate monumente istorice ale Hunedoarei. Oferta turistică a judeţului este însă mult mai mare.

Misterul sfinţilor care vegheau asupra oraşului Deva de pe Dealul Cetăţii          Unul dintre locurile cele mai misterioase ale municipiului Deva se numeşte „La sfinţi”. Este o stâncă a dealului pe care a fost ridicată cetatea medievală Devei, pe care în trecut fuseseră ridicate trei statuete ale unor sfinţi catolici. Statuetele nu au rezistat trecerii timpului, iar ultima dintre ele a fost doborâtă înainte de 1989.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite