Vladimir Brilinsky a încheiat protestul împotriva politicienilor. Ce i s-a propus fostului administrator în Sarmizegetusa

Vladimir Brilinsky a încheiat protestul împotriva politicienilor. Ce i s-a propus fostului administrator în Sarmizegetusa

Vladimir Brilinsky. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

După şapte zile, Vladimir Brilinsky, fostul administrator al sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia, şi-a încheiat protestul împotriva politicienilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 5 noiembrie, în fiecare zi lucrătoare, Vladimir Brilinsky, fostul administrator al sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia, a protestat împotriva mai multor oameni politici din judeţul Hunedoara, pe care i-a acuzat de modul în care s-au raportat la Sarmizegetusa Regia.

În fiecare din cele şapte zile ale protestului, organizat timp de o oră în faţa Consiliului Judeţean Hunedoara, Brilinsky a prezentat o pancartă pe care a scris „Vasilescu – demisia, Nistor – ruşine, Intotero – no Like”, cu referire la vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Vasilescu, la preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, şi la ministrul Românilor de pretutindeni, deputata PSD Natalia Intotero. Vladimir Brilinsky a declarat că a cerut demisia lui Sorin Vasilescu pe care l-a acuzat de incompetenţă profesională cu privire la modul în care a coordonat Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice. „Este un cumul de nemulţumiri pe care eu, personal, i le găsesc nocive pentru viitorul Sarmizegetusei”, declara Brilinsky. Sorin Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a respins acuzaţiile lui Vladimir Brilinsky, susţinând că abia din 2017 se văd primele realizări în Sarmizegetusa Regia.

Şeful CJ i-a propus să revină la Sarmizegetusa Regia

Marţi, fostul administrator al Sarmizegetusei Regia şi-a continuat protestul n faţa Consiliului Judeţean Hunedoara. A fost întâmpinat, în scurt timp, de Mircea Bobora, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, care i-a propus să revină asupra deciziei de a pleca de la Sarmizegetusa Regia.  „Am avut discuţia cu domnul Brilinsky, am avut discuţia cu toată lumea care este implicată în ceea ce înseamnă obiectivul de la Sarmizegetusa Regia. Toţi care pot aduce o plus valoare în punerea în evidenţă a acestui obiectiv vor primi poziţiile pe care le merită, şi eu consider că lucrurile sunt rezolvate la Sarmizegetusa Regia. Eu o să am încă o discuţie cu Brilinsky, şi aşa cum n-am reuşit în patru rânduri să îl conving să nu îşi dea demisia, sper din tot sufletul să îl conving să revină”, a declarat Bobora.

Vladimir Brilinsky a precizat că obiectul protestului său nu a fost revenirea în post, ci demiterea vicepreşedintelui Sorin Vasilescu sau schimbarea lucrurilor.

„În cazul în  care dânşii îmi vor spune că este nevoie de mine în echipa de administrare a Sarmizegetusei o să avem o discuţie şi probabil în noul context o vom lua de la capăt.”, a declarat fostul administrator al sitului Sarmizegetusa Regia.

Vladimir Brilinsky a avut în grijă din 2013 situl UNESCO, însă a demisionat de la începutul lunii octombrie, acuzând conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara că a vrut să „pesedizeze” Sarmizegetusa Regia.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Blestemul Sarmizegetusei Regia. Un nou scandal după demisia lui Brilinsky, omul care a avut în grijă cetatea de cinci ani: „Este picătura care a umplut paharul”

Nunu Brilinsky, dacul din Sarmizegetusa Regia: omul din spatele celei mai mari descoperiri din oraşul antic a fost răsplătit pentru grija purtată sitului

Mesajul dur din Sarmizegetusa Regia: „Este partea mai puţin frumoasă a iernii, când natura se răzbună şi îşi face de cap”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările