VIDEO Când vor fi mutaţi stâlpii care susţin reţelele electrice, rămaşi pe traseul viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva

VIDEO Când vor fi mutaţi stâlpii care susţin reţelele electrice, rămaşi pe traseul viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva

Stâlpii din zona Şoimuş - Mintia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Operaţiunile de mutare a stâlpilor care susţin liniile electrice, poziţionaţi pe traseul Lotului patru al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva sunt dificile, iar în locurile unde se desfăşoară acestea, lucările la autostradă au fost suspendate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Relocarea şi înlocuirea mai multor stâlpi care susţin liniile electrice aflaţi pe traseul viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva, pe sectorul cuprins între Mintia şi Bretea Mureşană, reprezintă o operaţiune dificilă. În prezent, lucrările se desfăşoară în zona Mintia, unde cel puţin trei stâlpi vor mai trebui mutaţi de pe şantierul autostrăzii.

O parte din elementele de reţea au fost mutate, iar potrivit companiei E – Distribuţie Banat, lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2017.

Relocarea este realizată de firme atestate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru toate tipurile de instalaţii (înaltă, medie şi joasă tensiune).

Construcţia celor 22, 1 kilometri ai Lotului IV din Autostrada Lugoj – Deva a demarat la începutul anului 2014, iar lucrările trebuiau finalizate, potrivit contractului, în mai 2016. Ultimul termen anunţat de drumari pentru realizarea proiectului a fost luna decembrie a acestui an, însă sunt şanse mici ca planurile să fie îndeplinite.

VIDEO


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Drumarii au fost mobilizaţi în cel mai complex punct al Autostrăzii Lugoj - Deva, descărcarea de la Holdea

Constructorii Lotului al treilea al autostrăzii Lugoj – Deva au intensificat ritmul lucrărilor în zona Holdea, unde au loc cele mai complexe lucrări, susţin reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Drumarii speră ca până la sfârşitul acestui an, tronsonul, a cărui realizare a întârziat cu mai mult de un an faţă de terminul stabilit, să fie finalizat.

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum s-a lucrat pe tronsonul lovit de ghinion

Finalizarea Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva a fost anunţată pentru decembrie 2016, dar cele mai recente imagini aeriene publicate cu şantierul autostrăzii arată cât de mult mai au constructorii de lucrat.

VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.


 

citeste totul despre: