VIDEO Tricolorul pe Vârful Parâng. Jandarmii montani au arborat drapelul naţional la peste 2.500 de metri

VIDEO Tricolorul pe Vârful Parâng. Jandarmii montani au arborat drapelul naţional la peste 2.500 de metri

Cei trei au arborat drapelul naţional pe Vârful Parâng. FOTO: IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani din Hunedoara au arborat astăzi drapelul naţional pe cel mai înalt vârf al Masivului Parâng, la peste 2.500 de metri. Au urcat pe muntele acoperit în zăpadă, şi au aşezat tricolorul în vârf, pentru a marca astfel Ziua Naţională a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmii montani au arborat drapelul naţional pe una dintre cele mai înalte culmi montane din ţară, vârful Parângul Mare (2519 metri).

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, jandarmii au fost din nou pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De această dată, au urcat pe vârful Parângul Mare pentru ca, de Ziua Naţională, drapelul tricolor să fluture la înălţime”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Cei doi jandarmi montani şi un voluntar, membru al Asociaţiei San Montan, au urcat pe munte, pe o vreme deloc prietenoasă, cu vânt puternic. În zona alpină stratul de zăpadă a fost consistent, iar temperatura a scăzut mult sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere.

„În data de 30 noiembrie, în jurul orei 07.30, cei trei români au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După şapte ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.


Astfel, în data de 1 Decembrie, Drapelul Naţional al României, ridicat de doi jandarmii motani şi un voluntar din Parâng, va flutura la cea mai mare înălţime de pe teritoriul ţării. Vârful Parângul Mare este cel mai înalt vârf din România, după vârfurile montane din munţii Făgăraş.

 


Vă recomandăm şi:

VIDEO FOTO Parâng are "telescaun sfinţit". Cel mai modern telescaun din Valea Jiului a fost inaugurat

Staţiunea Parâng din Valea Jiului a fost dotată cu un telescaun nou, în care au fost investiţi circa 20 de milioane de lei. Proiectul noului telescaun datează din 2008, iar astăzi a fost instalaţia modernă a fost inaugurată.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în Hunedoara cu parada militară şi focuri de artificii

De Ziua Naţională a României, programul evenimentelor publice organizate în Hunedoara cuprinde parade militare, concerte şi se va încheia cu deschiderea „Orăşelului lui Moş Crăciun”.

Ziua Naţională va fi celebrată pe străzile Devei cu parade şi concerte. Şi Târgul de Crăciun va fi deschis de 1 Decembrie

Ziua Naţională a României va fi celebrată în centrul istoric al Devei şi pe străzile municipiului, cu parade militare, concerte şi o festivitate care va marca deschiderea Târgului de Crăciun, din Piaţa Unirii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: