VIDEO Un transport de zeci de blindate americane şi tehnică militară a tranzitat Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de vagoane care transportau zeci de blindate şi tehnică militară au tranzitat vineri dimineaţă gara Devei. Convoiul încărcat cu maşini de armată se îndrepta spre Constanţa, unde este programat să ajungă sâmbătă dimineaţa.

O garnitură feroviară cu o încărcătură neobişnuită a tranzitat în dimineaţa de vineri gara din Deva. Garnitura a fost formată din peste 20 de vagoane încărcate cu tehnică militară (maşini de salvare, de intervenţii militare şi blindate).

„Trenul este format din 23 de vagoane, iar încărcătura formată din tehnică militară cântăreşte aproximativ 468 de tone. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici în jurul orei 06:00 iar destinaţia este localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa”, informează Servus Hunedoara.

Convoiul de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în cursul zilei de sâmbătă, 14 martie, informaţia fiind confirmată de Ministerul Apărării Naţionale, pentru "Adevărul".

Într-un comunicat de presă remis redacţiei se precizează: „În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României".

image

Maşinile militare şi blindatele sunt îmbarcate în trenuri şi au parcurs cea mai mare parte a traseului până la Constanţa pe calea ferată. Convoiul va ajunge în Gara Lehliu sâmbătă la 5 dimineaţa.

image

De acolo se va îndrepta către Medgidia, unde este programat să sosească la ora 10.00. Mai departe, blindatele celelalte vehicule militare vor fi duse tot pe calea ferată până în baza de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt aşteptate să ajungă câteva ore mai târziu.


Vă recomandăm şi:

EXCLUSIV UPDATE Zeci de tancuri şi blindate sosesc la baza Mihail Kogălniceanu. Tehnica de luptă va fi folosită la un exerciţiu româno-american

Un convoi de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în cursul zile de sâmbătă, 14 martie.

Exerciţii NATO în Marea Neagră şi tancuri americane în ţările baltice. „Rusia va lua măsurile necesare“

Sute de vehicule militare au sosit în statele baltice, în cadrul unei misiuni NATO pentru a linişti aliaţii europeni îngrijoraţi din cauza agresiunii ruse din Ucraina. Această misiune coincide cu desfăşurarea diviziei de infanterie americane în Europa şi cu exerciţiile NATO din Marea Neagră.

Armata americană vrea să trimită tancuri şi vehicule blindate în România şi în alte ţări est-europene

Armata Statelor Unite ale Americii intenţionează să trimită circa 150 de tancuri şi vehicule blindate în mai multe ţări membre NATO, o parte dintre ele urmând să ajungă şi în ţările est-europene, printre care şi România, a anunţat un general american, potrivit AFP.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite