VIDEO Surpriză mare la Zoo Hunedoara. S-a născut primul babuin în captivitate. Angajaţii grădinii îi caută un nume

Puiul de babuin adus pe lume la Zoo Hunedoara

Perechea de pavieni de la Grădina zoologică din Hunedoara a adus pe lume un pui, iar administratori locului îi caută un nume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul pui de babuin fătat în captivitate poate fi văzut la Grădina Zoologică din Hunedoara. El a fost adus pe lume cu puţin timp înainte de Paşte, dar reprezentanţii zoo-parcului au dat vestea astăzi, având nevoie de timp pentru a fi siguri că trăieşte. Puiul babuinului Augustin şi al femelei sale adusă la Zoo Hunedoara în urmă cu un an este sănătos şi este bine protejat de mama sa.

„Noua membră a familiei în acţiune. Dragi părinţi, vă rugăm să întrebaţi copiii ce nume i s-ar potrivi”, informează reprezentanţii Grădinii Zoologice din Hunedoara, care au publicat imagini cu familia de pavieni.

Pavianul sau babuinul este cunoscut de mii de ani, iar numele i-a fost dat de naturalistul francez Buffon. Numele său ştiinţific, tradus din limba greacă însemnând „cap de câine”, l-a primit datorită botului prea alungit, neobişnuit pentru primate. Babuinii mănâncă, dorm şi călătoresc în grupuri de 50-80 indivizi, ce constau din 7 sau 8 masculi adulţi, câteva zeci de femele şi copii lor.

 

 
 

Principalul rol în grup îl au femelele, iar masculii odată deveniţi maturi, părăsesc grupul. Pavienii mănâncă de toate, atât carne cât şi vegetaţie, deşi în cea mai mare parte alimentaţia lor este formată din iarbă şi rădăcini, fructe, seminţe, scoarţă de copaci şi frunze. Din carne consumă: insecte, peşte, păsări şi ouăle lor, rozătoare şi chiar pui de antilopă, informează Grădina Zoologic Sibiu. Unele conflicte între masculi sunt rezolvate cu ajutorul puilor, îi folosesc in calitate de “scut” – masculul mai slab ia un pui şi se apropie de celălalt, ştiind că acesta la rândul său nu-i va face nici un rau. Dupa 172 de zile de gestatie, femela da nastere unui singur pui.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Povestea familiei de zimbri care atrage toate privirile oaspeţilor grădinii zoologice. Ce soartă va avea puiul lor

Petiţia pentru închiderea grădinii zoo a strâns peste 8.500 de semnături. De ce s-a revoltat iniţiatoarea ei

VIDEO Scene uimitoare într-un sat: un zimbru venit din sălbăticie a fost adoptat de oameni: „Zimbruţul, sunt aici la doi metri de el şi nu are nicio treabă”

Zimbrii au revenit în sălbăticia Munţilor Carpaţi după două secole de la dispariţia lor. Povestea noului coridor ecologic

O nouă generaţie de zimbri se naşte în sălbăticie. Animalele din Munţii Ţarcu şi Poiana Ruscă au adus pe lume patru viţei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: