VIDEO Studentele gemene din Hunedoara care au devenit imaginea unei universităţi de top din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina şi Oana Antonescu, două gemene din Hunedoara, studiază în Danemarca şi au fost alese să reprezinte imaginea Universităţii de Sud, într-un clip de promovare, în care tinerii sunt invitaţi să aplice pentru studiile universitare. Cele două tinere de 26 de ani susţin că metodele de predare din Danemarca sunt mult mai eficiente faţă de cele din România.

Oana Antonescu şi Irina Antonescu provin din Hunedoara, au studii universitare în domeniul farmaceutic, iar la finalizarea masteratelor au decis să îşi continue studiile în Danemarca. Cele două tinere, gemene, s-au înscris la Universitatea de Sud şi se numără printre cele mai bune studente ale centrului universitar, cu filiale în toate marile oraşe ale ţării. Recent, ele au fost alese să reprezinte universitatea într-un clip de promovare.

„Numele meu este Oana Antonescu. Numele meu este Irina Antonescu. Suntem gemene, venim din România şi suntem studente la Universitatea de Sud din Danemarca. În România, sistemul educaţional este în general mult mai strict, iar de cele mai multe ori trebuie să faci exact „ce scrie în carte”. În Danemarca, trebuie să cauţi un fel propriu de a face lucrurile. Acest sistem te face să fii creativ. Îmi place că aici oamenilor li se permite să facă greşeli. Relaţiile dintre srudenţi şi profesori sunt mai echilibrate”, povestesc cele două tinere în videoclipul de promovare al Universităţii de Sud. Ele afirmă că universitatea din Danemarca are o mulţime de programe de integrare a studenţilor internaţionali.

„Avem cursuri gratuite de limba daneză şi întâlniri cu reprezentanţii companiilor locale. Ne simţim binevenite aici. Lucrez la NanoCan, centrul local de cercetare în domeniul biotehnologiei şi este foarte motivant să obţii o combinaţie între studiu şi muncă. Avem şansa de a lucra cu cele mai moderne tehnologii”, relatează cele două hunedorence.



Surorile Antonescu adaugă că îşi doresc să continue cercetarea în domeniul farmaceutic, însă în România le-a fost mult mai dificil decât în Danemarca.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Eleva de geniu admisă la cinci facultăţi din Marea Britanie: „Am decis să studiez în ţară. Copiii buni mai trebuie să rămână şi aici“

Sonia Şortan, eleva Colegiului Naţional „Decebal” din Deva, medaliată cu argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, a revenit în ţară, bucuroasă de performanţa obţinută, una dintre cele mai importante şi pentru colegiul în care studiază. Adolescenta a fost ofertată de mai multe universităţi din Occident, însă a preferat, în final, să îşi continue studiile în România.

VIDEO Maşina care funcţionează cu aer. Raul Oaida a construit primul autoturism din LEGO, propulsat cu aer comprimat 

O invenţie a tânărului Raul Oaida ţine din nou prima pagină a ziarelor din Marea Britanie. Deveanul în vârstă de 20 de ani a construit din piese LEGO o maşină de o jumătate de tonă, care este propulsată de motoare cu aer comprimat.

Inovaţia unui elev, premiată de Microsoft. Cristi Dragomir a creat ochelarii care îi ajută pe nevăzători să se orienteze

Invenţia unui adolescent de 17 ani, din Deva, a fost premiată de Microsoft. Cristi Dragomir a conceput ochelarii care îi ajută pe nevăzători să se orienteze. A fost şi premiantul săptămânii, în cadrul campaniei “Premianţii fără premii”, organizată la Deva.

VIDEO Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul hunedorenilor

Zeci de oameni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din municipiul Deva pentru a-l întâlni pe Corneliu Birtok Băneasă, un tânăr inventator din Deva, ale căror inovaţii în domeniul auto au fost premiate în întreaga lume.

Premiantul săptămânii: Raul Oaida, tânărul care a impresionat lumea cu proiectele sale ingenioase

Raul Oaida (20 de ani) a construit un motor cu reacţie adaptabil pentru biciclete şi o maşină din piese Lego, propulsată cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat. Este un tânăr energic şi inventiv, iar iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii” vor să îi răsplătească ingeniozitatea şi performanţele, printr-un gest simbolic.

Poliţistul care a înfiat doi copii şi vrea să adopte un prunc ce fusese aruncat în ghenă e premiantul hunedorenilor

Florin Bolosin a devenit astăzi cel de-al treilea „premiant fără premii”. Comisarul de poliţie este eroul campaniei civice prin care sunt răsplătiţi oamenii care prin curajul, munca şi gesturile nobile pe care le-au făcut pot reprezenta modele pentru ceilalţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite