VIDEO Stâncile de pe Dealul Cetăţii au fost loc de antrenament al pompierilor. Demonstraţie de salvare la înălţime

Demonstraţie de salvare pe stâncile Cetăţii Devei

Stâncile pe care a fost ridicată Cetatea Devei au fost loc de antrenament pentru pompierii specializaţi în misiuni de salvare la înălţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, pompierii alpinişti au făcut o demonstraţie de salvare la înălţime, de pe stâncile Dealului Cetăţii Devei, un loc unde în trecut au mai fost implicaţi în misiuni de salvare. Scenariul aplicaţiei a constat în salvarea unei turiste izolată pe un colţ de stâncă după o escaladă ratată. Alpiniştii pompieri au decis să realizeze aducerea la sol în siguranţă a turistei prin coborâre asigurată pe corzi până la locul în care se afla victima. Aici au aşezat-o pe tânără pe o targă cu ajutorul căreia au descins, pe corzi, până la baza stâncilor.

„Cadrul în care s-a desfăşurat exerciţiul a fost unul complex şi dificil pentru cei care au participat. Alpiniştii s-au confruntat cu un perete abrupt şi stâncos, căderi de pietre şi vegetaţie abundentă pe segmentul final al traseului de evacuare a victimei”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Deva.

 

 

În ultimii doi ani activitatea alpiniştilor deveni a fost intensă, echipa participând la salvări ale turiştilor izolaţi pe stânci dar şi la evacuări ale vizitatorilor Dealului Cetăţii din telegondola blocată în urma penelor de curent.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Castelul Corvinilor a fost de două ori mai atractiv decât Cetatea Devei. Numărul record de turişti la castelul medieval 

Cetatea Devei are o nouă sărbătoare: se împlinesc 169 de ani de la explozia care a devastat fortul. Cum s-a întâmplat

Cetatea Devei la mijlocul secolului al XIX-lea. Povestea gravurii realizate de un artist german care a vizitat citadela

citeste totul despre: