VIDEO Spectacol muzical inedit la Castelul Corvinilor: un cor din Coreea de Sud a concertat în Sala Dietei

Corul din Coreea de Sud la Castelul Corvinilor

Sala Dietei din Castelul Corvinilor i-a primit, joi seara, pe iubitorii muzicii. Au concertat artiştii unui cor venit din Coreea de Sud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 200 de oameni au venit la Castelul Corvinilor, la spectacolul muzical oferit de artiştii corului din Busan Bukgu (Coreea de Sud).

Evenimenimentul a avut loc, joi seara, în Sala Dietei. Iniţial, muzicanţii trebuiau să concerteze pe scena amenajată în curtea monumentului istoric, însă vremea nu a permis organizarea spectacolului în aer liber.

Oaspeţii au fost invitaţi în sala medievală, un loc încăpător, cu o acustică bună, impresionant prin arcadele şi coloanele sale de marmură.

 
Corul din Coreea de Sud la Castelul Corvinilor

Pe scena improvizată în faţa spectatorilor aşezaţi pe scaunele de plastic, au venit corurile de băieţi şi fete, acompaniate de muzica de pian, şi soprana Sin Sera.

„Corul de Băieţi şi Fete din Busan BukGu s-a înfiinţat în noiembrie 2012 cu scopul de a cultiva şi dezvolta în rândul cetăţenilor interesul pentru cultură şi actul artistic. Corul este compus din 60 de membri cu o mare sensibilitate muzicală. Scopul grupului este de a aduce un aport cultural construit prin performanţă şi pasiune, astfel contribuind în dezvoltarea artistică locală prin intermediul muzicii”, au informat organizatorii spectacolului.

Muzica tradiţională şi populară coreeană şi cea de operă au răsunat timp de două ore în Sala Dietei din Castelul Corvinilor. Evenimentul, la care intrarea a fost gratuită, a făcut parte din programul festivalului de operă şi muzică clasică „Hunedoara Lirică”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Festival de operă şi muzică clasică în şase oraşe din judeţ. Trei spectacole vor avea loc la Castelul Corvinilor

Începe festivalul de folclor din Ţinutul Pădurenilor. Sărbătoarea are loc în memoria artistului Drăgan Muntean

Festivalul „Hunedoara lirică” va înlocui „Opera Nights”, pentru care Consiliul Judeţean a renunţat la finanţare

citeste totul despre: