VIDEO Soluţie extremă împotriva ciorilor: castanii de pe străzile din Hunedoara sunt acoperiţi cu plasă

Primele plase anti-păsări au fost montate

Castanii de pe Bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara vor fi acoperiţi cu plase anti-păsări. Este o soluţie experimentală a Primăriei Hunedoara, pentru a stabili în ce măsură plasele pot crea mai mult confort localnicilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Hunedoara a primit numeroase plângeri de la localnicii nemulţumiţi că stolurile de ciori şi-au făcut cuiburi în castanii de pe Bulevardul Dacia. Oamenii s-au plâns că păsările au lăsat în urma lor adevărate covoare de găinaţ, urât mirositoare.

Din această săptămână, copacii din zona Rusca a Bulevardului Dacia sunt acoperiţi cu o plasă, menită să nu mai lase ciorile să se aşeze sau să îşi facă cuiburi pe crengile copacilor.

„Păsările în perioada în care există vegetaţie abundentă nu mai stau în oraş. Practic, plasa va fi pusă experimental pe Bulevardul Dacia, să vedem dacă funcţionează ca soluţie pentru îndepărtarea ciorilro. Iar dacă funcţionează, atunci toţi copacii de pe bulevard care sunt cu cuiburi de ciori vor fi înveliţi în plasă”, a declarat, pentru adevarul.ro, primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

 
„Având în vedere numeroasele solicitări primite din partea cetăţenilor şi asociaţiilor de proprietari în vederea găsirii unei soluţii pentru a controla şi reduce numărul de ciori de pe raza municipiului Hunedoara, Primăria municipiului Hunedoara a achiziţionat plase contra acestor păsări şi a început amplasarea lor pe Bulevardul Dacia”, a informat Primăria Hunedoara.
 
Amplasarea acestor plase se va face în mai multe zone din Hunedoara pentru a se reduce numărul de cuiburi şi formarea de noi colonii.

Vă recomandăm şi:

Mărturia cutremurătoare a tinerei agresate sexual, în club, de fiul lui Nicolae Guţă: „M-a târât pe jos, iar când am ripostat mi-a dat cu o sticlă în cap“

Scene şocante s-au petrecut într-un club din Petroşani. Ana Maria Sanda, o tânără de 19 ani, s-a plâns Poliţiei că a fost agresată sexual de un manelist. A încercat să i se opună, dar a ajuns în spital, după ce a fost maltratată şi, în final, lovită cu o sticlă în cap.

Interlopii care au transformat Valea Jiului în „Valea Pumnului”: „gorilele” Palesică, Simota şi Litera, protejate chiar de oamenii legii

Recidivistul Sorin Palesică a fost arestat preventiv după ce a a năucit în bătaie o tânără salvamontistă şi mai mulţi clienţi ai unui local din Straja, sub privirile jandarmului cu care se aşezase la băut. Cazul interlopului care a terorizat Valea Jiului nu este singular. În ultimii ani, personaje dubioase care au lăsat impresia că se află sub protecţia autorităţilor au făcut legea pumnului în comunităţile din oraşele miniere.

VIDEO Traumele Mirunei Inel, tânăra bătută până la leşin de interlopul Sorin Palesică: a fost ameninţată cu moartea şi îi este frică să mai iasă din casă

Sorin Palesică, interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără salvamontistă din Lupeni, a fost reţinut şi va fi adus luni în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. În acest timp, Miruna Inel, victima bătăuşului, încearcă să îşi revină din traumele şi şocul suferit. Sute de mesage de susţinere i-au fost transmise fetei pe care Sorin Palesică a ameninţat-o cu moartea.

VIDEO Ororile bătăuşului Sorin Palesică: a nenorocit o tânără şi a ameninţat poliţiştii cu moartea. Un alt bărbat a fost răpit şi schingiuit cu câinii interlopului

Sorin Palesică, interlopul care a snopit în bătaie o tânără salvamontistă, într-un bar din staţiunea Straja, a ameninţat cu moartea poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului. Palesică este recidivist, iar în 2006 a fost implicat în răpirea şi schingiuirea unui tânăr, care a fost dus în Defileul Jiului şi lăsat aproape mort, după ce câinii de luptă au fost puşi să îl muşte.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările