VIDEO Scene cumplite la meciul de kick-boxing Tolea Ciumac - Endre. Ce a păţit fostul lider al mafiei fierului vechi: „Am vrut să-l bat foarte tare, dar nu aşa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Endre şi Tolea Ciumac.
Endre şi Tolea Ciumac.

Un meci de kick-boxing, între Tolea Ciumac şi Andrei Raita (Endre) s-a încheiat într-un mod groaznic, la doar câteva secunde după ce a început.

Andrei Raita (Endre), cunoscut din dosarul Hidra, al mafiei fierului vechi din Hunedoara, s-a confruntat cu Tolea Ciumac într-o gală de kick-boxing organizată sâmbătă seara la Deva.

Meciul a durat doar câteva secunde şi s-a soldat cu accidentarea gravă a hunedoreanului. Endre şi-a rupt, pur şi simplu, tibia, după o lovitură puternică aplicată adversarului său.

„Cu Endre am vrut sa fac un meci frumos şi să-l bat foarte tare, dar nu aşa. Dacă aş fi anticipat acest final, preferam eu să iau bătaie, numai sa evit această accidentare. Îmi pare nespus de rău şi nu sunt doar vorbe. Acum nu se mai poate întoarce nimic. Nu ne rămâne decât să fim lângă el, să-l susţinem să se facă bine, fiindca e bărbat şi curajul nu-i lipseşte”, a scris Tolea Ciumac, într-o postare pe Facebook.

14 ani de închisoare, în dosarul Hidra

Andrei Raita a fost condamnat pe fond într-un dosar de crimă organizată instrumentat de DIICOT. În luna martie a acestui an, magistraţii au pronunţat sentinţa în dosarul Hidra, al mafiei fierului vechi din Hunedoara. Aproape 50 de persoane au primit condamnări la pedepse cu închisoarea cuprinse între un an şi 14 ani.

Raita Andrei Gheorghe, recidivist, unul dintre foştii lideri ai grupărilor de hoţi de fier vechi a primit o sentinţă de 14 ani de închisoare, pentru infracţiuni de constituirea de grup infracţional organizat, tentativă de omor, tâlhărie, deţinere de droguri de mare risc, ultraj, furt calificat. Sentinţa nu este definitivă. Potrivit rechizitoriului dosarului din 2007, peste 40 de hunedoreni, bande de hoţi de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare şi angajaţii lor, precum şi angajaţi ai unor firme de pază au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală şi pagube de alte câteva milioane de lei prin furturi. Fierul sustras  în flux continuu de pe platforma industrială, întinsă pe circa 200 de hectare, era vândut centrelor de colectare din Hunedoara, în număr de circa 40, la acea vreme. Gruparea a fost destructurată în vara anului 2006, în urma unor descinderi coordonate de comisarul Traian Berbeceanu, care urma să devină şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, şi de procurorul şef delegat de la DIICOT – Sibiu, la acea vreme, Laura Codruţa Kövesi.An

Andrei Raita a mai fost condamnat pentru infracţiuni grave, iar de anul trecut, după liberarea din închisoare, a participat la competiţii de lupte.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea ascensiunii interlopilor care au îngrozit Hunedoara în anii 2000, oraşul ajuns sub asediul mafiei fierului

Secretele temutului interlop achitat de o condamnare de 10 ani: cum funcţiona reţeaua de teroare a lui Cristian Litera

Interlopii care au transformat Valea Jiului în „Valea Pumnului”: „gorilele” Palesică, Simota şi Litera, protejate chiar de oamenii legii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite