VIDEO Sărbătoarea românilor celebrată în Hunedoara. Mii de oameni au venit la parada de 1 Decembrie

Parada de 1 Decembrie, în Hunedoara

Sărbătoare pe străzile municipiului Hunedoara: mii de oameni au asistat la parada aniversară care a avut loc de Ziua Naţională a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Hunedoara, ceremonia dedicată Zilei de 1 Decembrie a început, la ora 13, în Parcul Libertăţii din Centrul Vechi al municipului.

O slujbă religioasă a deschis manifestările dedicate Zilei Naţionale, iar la finalul ei oficialităţile şi reprezentanţii societăţii civile au depus coroane de flori la monumentul Corvinilor, din parc, unul dintre cele mai vechi din Hunedoara.

La ora 14:30, pe acordurile Fanfarei din Petreşti, a avut loc parada aniversară pe traseul Bulevardul Dacia – Gambrinus – Zona Union. Au defilat ofiţeri ai Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei Române, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, dar şi poliţişti locali, salvamontiţti, membrii ai asociaţiilor de reenactment istoric, cercetaşi, sportivi. De la ora 16, pe centrul pietonal (Piaţa Regele Ferdinand) a avut un spectacol de reenactment istoric.

 

Seara de 1 Decembrie a continuat cu spectacole de folclor, iar oamenii au fost invitaţi la porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Ziua de 1 Decembrie 2019 a fost şi Ziua Porţilor Deschise la Castelul Corvinilor.

Din 1 Decembrie a fost aprins şi iluminatul festv în centrul Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Retezat, „pământ austriac“. Dosarul retrocedării controversate a 10.000 de hectare în paradisul montan

Cum a prezentat Netflix mafia lemnului din România. Gabriel Păun: „Au drujbe, sunt masivi şi furioşi. Criminalule!”

VIDEO 30 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca. Mii de oameni au venit la Mănăstirea Prislop


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: