VIDEO Cum s-a lucrat pe Lotul al treilea din viitoarea Autostradă Lugoj - Deva. Proiectul trebuia finalizat în 2016

Lotul III din Autostrada Lugoj - Deva

Imagini publicate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri arată cum s-a lucrat până în prezent pe Lotul al treilea al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva. Ca şi în cazul celorlalte două tronsoane ale autostrăzii din vestul ţării, proiectul trebuia finalizat în vara anului trecut, conform contractului dintre constructori şi fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a prezentat, sâmbătă, în imagini, stadiul în care se află lucrările pe Lotul al treilea al Autostrăzii Lugoj – Deva.

„Au continuat lucrările la nodul din Holdea: lucrări de hidroizolaţie, la zidurile de gardă şi la noul traseu al DN 68A, care va fi relocat pe câteva sute de metri. În a doua jumătate a lunii octombrie, s-au mai executat lucrări de decolmatare, betonări de şanţuri şi podeţe, lucrări umplutură, stat de forma, balast stabilizat şi aşternere mixtură asfaltică, lucrări la relocarea drumurilor agricole, dar şi lucrări la spaţiile de servicii”, a informat DRDP Timişoara. Lotul III este realizat între Coşeviţa şi Ilia şi va avea 21,1 kilometri, valoarea proiectului fiind de 578 de milioane de lei, fără TVA.

Alte două loturi ale viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva se află în prezent în construcţie, lucrările fiind întârziate şi pe acestea, faţă de termenul de finalizare stabilit iniţial, prin contract, respectv 26 mai 2016. Pentru cele trei tronsoane ale viitoarei autostrăzi, contractele de proiectare şi execuţie au fost semnate în 2013.


Vă recomandăm să citiţi şi:

An aproape sterp pe Autostrada Lugoj - Deva: doar 16 kilometri au fost deschişi. Proiectul va avea doi ani de întârziere

Ministrul Transporturilor a confirmat că lucrările la cele trei tronsoane aflate în şantier, de pe Autostrada Lugoj - Deva, nu vor fi finalizate în acest an, aşa cum estimau constructorii şi oficialii inisterului la începutul anului 2017.

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum s-a lucrat pe tronsonul lovit de ghinion

Finalizarea Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva a fost anunţată pentru decembrie 2016, dar cele mai recente imagini aeriene publicate cu şantierul autostrăzii arată cât de mult mai au constructorii de lucrat.

VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.

Grota cu lilieci care a blocat construcţia autostrăzii Lugoj - Deva a fost astupată. Câte vieţuitoare au fost salvate

Liliecii găsiţi „responsabili” pentru întârzierea cu peste un an a lucrărilor la viitoarea autostradă Lugoj – Deva, au fost luaţi din peştera în care se adăposteau, situată în Şoimuş, pe Lotul IV. Grota a fost astupată, iar în perioada următoare vor putea demara lucrările în zonă.

citeste totul despre: