VIDEO Românii manelişti care au batjocorit Retezatul, în plină acţiune. Au ocupat şoseaua din munţi şi au încins o petrecere de pomină

Scene revoltătoare la poalele Retezatului. Petrecerea maneliştilor

Un loc din inima munţilor, celebru pentru frumuseţea şi liniştea lui şi pentru mulţimea animalelor sălbatice, a fost batjocorit de petrecăreţi, care l-au ocupat cu maşinile şi au dat drumul manelor, la volum maxim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scene filmate de iubitori ai muntelui, la poalele Retezatului, arată cum este batjocorit un loc renumit pentru frumuseţea priveliştilor sale şi pentru fauna bogată în animale sălbatice.

Zona cabanei de vânătoare Câmpuşel se află la capătul unei şosele ce porneşte din Uricani, cel mai izolat oraş al Văii Jiului, şi se afundă în ţinutul montan spre Retezat şi Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, îndepărtându-se de civilizaţia urbană. Cei aproape 15 kilometri ai Drumului Naţional 66A sunt închişi circulaţiei pe timp de iarnă, însă zăpada nu le-a stat în cale amatorilor de petreceri. Locul din inima munţilor a fost ocupat de turiştii care şi-au lăsat maşinile în mijlocul drumului, au deschis portierele şi au dat volumul manelelor la maximum. Au aprins apoi focul şi au dat drumul grătarelor, spre dezolarea câtorva iubitori ai muntelui.

 

Animalele sălbatice au cel mai mult de suferit de pe urma petrecăreţilor, spune Dorin Nicolae, autorul filmării.
„Ne-a deranjat pe mulţi dintre noi faptul că muzica nu-şi are locul acolo. Sau cel puţin nu la volumul respectiv. În zonă sunt capre negre care coboara iarna până în drum jos. Vor mai coborî în condiţiile acestea? Iar caprele negre coboară din cauza condiţiilor de iarna grea de pe creste, nu pentru că aşa le-a venit cheful. Acolo este o zonă prielnică pentru ele”, a declarat Dorin Nicolae.

Autorităţile au fost sesizate faţă de cele petrecute la poalele Retezatului, pentru a lua măsuri.
Scenele petrecute la Câmpuşel au fost doar unul dintre numeroasele cazuri în care turiştii ajunşi la munte au lăsat în urma lor un adevărat dezastru. Tone de gunoaie au fost strânse în această vară de amatorii de campinguri veniţi în Poiana Pelegii. Puţini dintre cei cei care polueză natura, chiar şi în ariile protejate, suportă, însă, consecinţele.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene revoltătoare în Retezat, locul de vis batjocorit de turiştii de picnic. „Astfel de (ne)oameni nu au ce căuta în parc”

Imagini tulburătoare din Poiana Pelegii, din Parcul Naţional Retezat, au fost publicate de un hunedorean. Secvenţele arată sacii de gunoaie şi mizeria lăsată în urmă de aşa-zişii iubitori ai muntelui, dar şi modul emoţionant în care o fetiţă de opt ani a vrut să protesteze faţă de comportamentul turiştilor.

Cine sunt stăpânii pădurilor din Retezat. Două familii maghiare au „moştenit” o suprafaţă mai mare decât cea deţinută de statul român în rezervaţie

Două familii cu origini maghiare deţin împreună o suprafaţă mai mare de pădure în Parcul Naţional Retezat decât cea de 7.000 de hectare aflată în posesia statului român. Nu sunt motive de îngrijorare, susţin reprezentanţii parcului naţional.

FOTO Marmotele fac senzaţie în Retezat. Rozătoarele s-au trezit din hibernare şi se desfată la soare, sub ochii turiştilor

Turiştii care vizitează Parcul Naţional Retezat au ocazia să întâlnească o mulţime de marmote, trezite din hibernarea de peste iarnă. Cele mai multe pot fi văzute în jurul Lacului Bucura, la peste 2.000 de metri altitudine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: