VIDEO Revoltă la poarta adăpostului de câini fără stăpân în ziua eutanasierii în masă a animalelor: „Urât, ilegal, josnic!”

Scandal la poarta adăpostului de câini, după o eutanasiere în masă a animalelor

M3mbrii unor organizaţii de protecţie au protestat în faţa unui adăpost pentru animale fără stăpân din Călan, în timpul unei eutanasieri în masă a maidanezilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 50 de câini aflaţi în grija unui adăpost din Călan au fost eutanasiaţi, joi, în timp ce mai mulţi membri ai unor organizaţii de protecţie a animalelor protestau în faţa acestuia.

„Cum se fac „eutanasiile” la ecarisajul Călan. Dimineaţa devreme, pe furiş, fără medicul veterinar agreat, iar cadavrele sunt lăsate în ţarc, ascunse de ochii curioşilor după cuşti. Dar nu destul de bine să nu fie găsite de poliţia chemată de noi, câţiva ong-işti, care nu am fost lăsaţi să intrăm. Nici pe poliţişti nu au vrut să-i lase iniţial. Tupeu de hingheri, cu registre vraişte, iar medicul veterinar, chemat ulterior, încearcă să se strecoare pe uşa din dos. Urât, ilegal şi josnic. Tocmai am aflat, în ecarisajul Călan mai sunt 7 câini, rezervaţi de o asociaţie, toţi ceilalţi, în jur de 36, au fost astăzi ucişi! Cu cruzime! Ce fac ei acolo, si în toate ecarisajele din judeţul Hunedoara, gestionate de ei, nu este eutanasie, ci crimă!”, scrie Roxana Simion, într-un mesaj publicat alături de imaginile filmate, joi dimineaţă, în timpul eutanasierii animalelor.

 

Imagini Roxana Simion / Facebook.

Membrii unor asociaţii pentru protecţia animalelor au relatat că, joi dimineaţa, după ce au aflat că au loc eutanasieri au protestat în faţa adăpostului şi au chemat Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară – Hunedoara, susţinând că acestea se fac neconform.

În schimb, şefii Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân susţin că totul s-a desfăşurat conform legislaţiei, câinii eutanasiaţi fiind ţinuţi în adăpost de mai mult de 21 de zile. Joi, au fost eutanaziaţi 49 de câini, a precizat Adrian Cioran, directorul executiv al Serviciului pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini spectaculoase la „piscina animalelor”, ascunsă în pădure. Un cerb uriaş se desfată în ochiul de apă

VIDEO Bucurie mare la piscina din pădure: turmele uriaşe de mistreţi, cerbii şi urşii împart un ochi de apă din munţi

Cruzime fără margini: nouă căţeluşi au fost legaţi în saci şi aruncaţi sub un pod. Apelul românului care le-a salvat viaţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: