VIDEO Revoltă în Hunedoara. Forţele de ordine au fost atacate cu bolovani. S-au tras focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat atacă maşina Poliţiei.
Un bărbat atacă maşina Poliţiei.

Poliţiştii, jandarmii şi trupele speciale au intervenit, sâmbătă, în cartierul Micro 6 din Hunedoara, la o revoltă iscată de mai mulţi localnici nemulţumiţi că li s-a cerut să rămână în locuinţe. Scandalul ar fi pornit după ce poliţiştii au legitimat un localnic băut.

UPDATE, Duminică, ora 15. Patru oameni au fost reţinuţi de poliţişti după conflictul de sâmbătă.

UPDATE, Duminică, ora 9. „Până în momentul de faţă, 9 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara, pentru audieri. În funcţie de participatia fiecăruia la comiterea faptelor, vor fi dispuse măsuri preventive. Ancheta va continua în acest caz, in vederea luării de măsuri faţă de toţi cei implicaţi. Diapozitive de ordine publică sunt prezente in continuare în zonă, nemaifiind inregistrate incidente”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

UPDATE: Şapte oameni au fost aduşi la sediul Poliţiei din Hunedoara a fi audiaţi.

UPDATE: Poliţiştii au revenit cu precizări suplimentare despre scandalul din cartierul Micro 6.

„În acest moment, după intervenţia poliţiei şi jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuinţe şi situaţia a revenit la normal.

Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanţelor militare, echipajele de poliţie au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă. Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat de poliţie.

După identificarea participanţilor la agresiune, trei persoane au fost ridicate de poliţişti şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj şi distrugere. Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.


Ştirea iniţială:

Poliţiştii, jandarmii şi trupele speciale au intervenit sâmbătă, 18 aprilie, în cartierul Micro 6 din Hunedoara, la o revoltă iscată de mai mulţi localnici nemulţumiţi că li s-a cerut să rămână în locuinţe.

Conflictul, care ar fi pornit după ce poliţiştii au legitimat un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a degenerat. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, iar oamenii au răspuns cu pietre aruncate spre forţele de ordine. Mai mulţi localnici au acuzat forţele de intervenţie de comportament abuziv. „Au legitimat pe unul care bătea covoarele, dar puteau acţiona mai diplomaţi”, a spus un martor la scenă.

Sute de oameni au ieşit în stradă şi la ferestrele apartamentelor de bloc. Strada Batiz a fost blocată de Poliţie.Cel puţin o autospecială a Poliţiei a fost avariată.

Într-una dintre imaginile publicate de localnici pe Facebook este surprins un bărbat care loveşte cu pumnii geamurile maşinii de Poliţie şi rupe oglinda acesteia. Într-un alt clip apar poliţiştii care sunt asaltaţi cu pietre aruncate de persoane necunoscute. Alte imagini publicate pe Facebook surprind forţe de ordine cum intră într-un apartament şi strigă „Culcat!” unui bărbat, creând panică locatarilor.

politisti

Echipajele de poliţie se aflau în zonă pentru a verifica respectarea reglementărilor privind deplasarea în spaţiul public, în cursul stării de urgenţă, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara:

„Poliţiştii au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care a fost introdusă într-una dintre autospecialele Poliţiei, întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă", a informat Bogdan Niţu.

Mai mulţi localnici, care au asistat la scenă au intervenit în ajutorul bărbatului.

„La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, Jandarmerie şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Aceştia au stabilit ordinea şi siguranţa publică. Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja identificate şi au fost aduse la sediul Poliţiei pentru a fi audiate, cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinişii şi liniştii publice şi distrugere. Urmează să fie identificate şi celelalte persoane implicate, pentru a fi trase la răspundere”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Un foc de armă în plan vertical a fost tras de poliţişti, iar două autospeciale au fost avariate.

În aceeaşi zonă, în urmă cu câteva zile, poliţiştii au amendat un cuplu care a devenit recalcitrant după ce a fost oprit de poliţişti, în timpul unei razii. 


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Familie numeroasă anchetată după ce a fentat carantinarea la venirea în ţară dintr-o „zonă roşie

Noul coronavirus zdruncină cartierele din Valea Jiului. Cum sunt „taxate“ revoltele de la „polul sărăciei“

Dosarul morţii fetei din Dubai într-un accident cumplit a fost soluţionat după aproape opt ani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite