VIDEO Cum sunt „respectaţi” oaspeţii cetăţilor dacice. Şoseaua turistică se dezintegrează sub ochii şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost reparată recent, „scurtătura” spre cetăţile dacice Sarmizegetusa Regia, Costeşti şi Blidaru a rămas unul dintre cele mai dezastruoase drumuri judeţene.

Mii de turişti folosesc Drumul Judeţean 705 J Chitid – Boşorod – Orăştioara de Sus pentru a ajunge la poalele cetăţilor dacice Sarmizegetusa Regia, Costeşti şi Blidaru.

GALERIE FOTO

Şoseaua care traversează dealurile de la Ocolişul Mic leagă Valea Streiului de Munţii Orăştiei şi reprezintă un traseu mai scurt pentru turiştii care vor să ajungă la cetăţi pornind din sudul ţării şi din Hunedoara, prin oraşul Călan. Însă în mai multe zone este extrem de degradată.

A doua variantă o reprezintă drumul judeţean Orăştie – Costeşti, şi el degradat, accesibil mai degrabă vizitatorilor din zona centrală şi de nord a României.

image

Recent, pe DJ 705 J au avut loc reparaţii, iar şoseaua s-a ales cu nenumărate petece de asfalt. Unele nu au rezistat, crăpându-se în sute de bucăţi. În alte locuri, carosabilul a fost decopertat pentru a fi reparate denivelările şi şanţurile create în şosea, însă nu a mai fost turnat asfalt. Localnicii, nemulţumiţi, au scris cu vopsea mesaje anti-PSD, char în zonele unde au rămas gropi.

image

De peste un deceniu, o porţiune de circa 10 kilometri a drumului judeţean a fost transformată din drum de pământ în şosea. Încă de atunci, şoferii puteau observa calitatea slabă a lucrărilor. La scurt timp, pe dealurile dinter Ocolişul Mic şi Ludeşti au apărut cratere şi adâncituri, iar covoarele de asfalt s-au fărminţat. Lucrările au fost de proastă calitate, însă noua şosea a sporit înlesnit accesul turiştilor în zonă.

image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fenomenul straniu din Sarmizegetusa Regia, înaintea solstiţiului de iarnă. Cum se înfăţişează capitala Regatului Dac

Marile secrete ale cetăţii dacice din Hunedoara. Cimitirul ciudat al copiilor din grădina castelului şi mormintele „lupilor daci“ îngropaţi lângă arme

Cetăţile dacice vandalizate: Consiliul Judeţean deplânge soarta monumentelor UNESCO şi cere administrarea lor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite