VIDEO „Regele pădurilor” din Parcul Naţional Retezat, în imagini inedite din sălbăticie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Parcul National Retezat National Park.
FOTO: Parcul National Retezat National Park.

Imagini inedite au fost înregistrate în Parcul Naţional Retezat, în timpul activităţiilor de monitorizare a faunei sălbatice.

Imagini inedite au fost înregistrate în Parcul Naţional Retezat, de camerele video folosite de rangeri la monitorizarea faunei sălbatice.

„Un minunat exemplar de cerb (Cervus elaphus) susprins în Parcul Naţional Retezat de camerele de monitorizare amplasate de către colegii noştri din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Retezat. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană Parcul Naţional Retezat adăposteşte un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23 % din mamiferele terestre ale Europei. Datorită tuturor valorilor sale naturale, în anul 2007, Parcul Naţional Retezat a fost inclus în reţeaua europeană de zone protejate Natura 2000: Situl Natura 2000 de Importanţă Comunitară ROSCI0217 Retezat şi Aria de Protecţie Specială Avifaunistică Natura 2000 ROSPA0084 Munţii Retezat”, a informat ANPR, pe pagina de Facebook Parcul Naţional Retezat National Park.

VIDEO: Parcul National Retzat National Park / Facebook.


Parcul Naţional Retezat este unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva. Are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală. Cea mai mare parte a parcului se află în judeţul Hunedoara (87%), restul aflându-se pe teritoriile administrative ale judeţelor Caraş-Severin (11%) şi Gorj (2%). Ca zonă muntoasă cu o mare diversitate a formelor de relief, această arie naturală protejată impesionează prin peisajul deosebit de variat. O caracteristică foarte atractivă a Parcului Naţional Retezat, supranumit „Tărâmul cu Ochi Albaştri”, este prezenţa pe teritoriul său a 80 de lacuri alpine de origine glaciară, dintre care 54 permanente, ce se găsesc în masiv şi reprezintă aproximativ 38% din totalul de lacuri glaciare din România, informează Ministerul Mediului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, va fi reîmpădurit. Catastrofe i-au afectat în anii trecuţi 70 de hectare de pădure

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Lista pădurilor virgine şi cvasivirgine din judeţ: 600 de hectare de pădure vor fi protejate în faţa drujbelor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite