VIDEO Pericol pe şoseaua Lacului Cinciş. Alunecările de teren au „înghiţit” drumul judeţean, aflat într-o stare dezastruoasă

Pericol pe şoseaua Hunedoara - Lacul Cinciş

Alunecările de teren au produs pagube pe şoseaua Lacului Cinciş. Bolovanii uriaşi s-au prăvălit peste carosabil, punând în pericol traficul rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lacul Cinciş este una dintre cele mai populare zone de agrement din judeţul Hunedoara, însă în ultimii ani, turiştii care au ajuns aici au avut motive serioase să se plângă. Un tronson de circa şapte kilometri din drumul judeţean de pe malul apei se află într-o stare dezastruoasă.

Este brăzdat de gropi şi denivelări, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că aşteaptă finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare în satele Cinciş şi Topliţa, pentru a începe reabilitarea drumului. Lucrările la reţeaua de apă se derulează, însă, într-un ritm lent şi rar pot fi văzuţi muncitori sau utilaje în zonă. Între timp, o nouă problemă îi pune în pericol pe oaspeţii zonei din Ţinutul Pădurenilor.

 

În mai multe locuri, de pe versanţii abrupţi care mărginesc şoseaua, s-au înregistrat alunecări de teren. Roci uriaşe s-au prăvălit peste şosea şi au îngropat porţiuni din aceasta.

Cea mai afectată zonă este în amonte, în zona ruinelor vechii biserici romano-catolice, inundată la amenajarea lacului de acumulare. Riscul altor alunecări de teren este ridicat, susţin localnicii, nemulţumiţi că în afară de a degaja şoseaua, autorităţile nu au pus indicatoare pentru a-i avertiza pe şoferi despre pericol.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Satele din Ţinutul Pădurenilor faimoase pentru iernile grele. Cum arată locurile de basm unde oamenii trăiesc fără teama gerului şi a viscolului

VIDEO Bătrâna care trăieşte în sărăcie cumplită, în cătunul pustiu din sălbăticie: „Cât am putere în braţe, nu mă plâng”

FOTO Imaginile de basm ale iernilor de altădată din satele României. Cum s-au transformat locurile de vis din anii '30

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: