VIDEO O locomotivă cu 40 de vagoane cisternă a luat foc pe calea ferată Simeria - Petroşani

VIDEO O locomotivă cu 40 de vagoane cisternă a luat foc pe calea ferată Simeria - Petroşani

FOTO: ISU Hunedoara.

Pericol, duminică dimineaţa, pe calea ferată Simeria - Petroşani. O locomotivă care tracta 40 de vagoane tip cisternă a luat foc.

Ştiri pe aceeaşi temă

O locomotivă care tracta 40 de vagoane tip cisternă, destinate transportului de produse petroliere (fără conţinut la momentul incidentului) a luat foc duminică dimineaţa, pe calea ferată Simeria - Petroşani, în zona haltei Băniţa.

„Pompierii au fost anunţaţi la ora 00:07 pentru a interveni pe calea ferată L200 între localităţile Merişor şi Băniţa, unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică, la care erau ataşate o garnitură tren marfă formată din o locomotivă diesel şi 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conţinut. Având în vedere situaţia creată, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost activată grupa operativă şi din Ordinul prefectului s-a dispus activarea Comitetul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu reprezentanţi din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliţie Transport Feroviar şi Regulator circulaţie CFR. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenţia fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Petroşani au intervenit cu 2 ofiţeri, 20 subofiţeri, 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autosanitare smurd şi 1 echipaj CBRN. În zonă a fost restricţionat traficul feroviar, fiind afectate 7 trenuri de marfă şi un tren de călători, staţionat în gara din Petroşani, trenul interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reuşit localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea şi propagarea la vagoanele cisternă precum şi pericolul unor explozii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Casa unei familii a ars complet în urma unui incendiu cauzat de un scurtcircuit

Incendiu puternic în Petroşani. Focul a cuprins clădirea unui cazinou şi a unui dispecerat de taxi

Incendiu la un atelier de prelucrare a lemnului. Flăcările au mistuit afacerea unor localnici din Crişan

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările