VIDEO Pădure pârjolită de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control. Au ars peste 50 de hectare de litieră şi arboret

Incendiu puternic de pădure

O pădure din Valea Streiului a fost pârjolită de un incendiu ce s-a extins pe 50 de hectare. Zeci de pompieri au fost implicaţi în operaţiunile de stingere a flăcărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii din Hunedoara au fost mobilizaţi în număr mare pentru oprirea incendiilor de vegetaţie care pun în pericol siguranţa localnicilor şi a animalelor.

Un astfel de incendiu a cuprins 50 de hectare dintr-o pădure de pe Valea Streiului.

Arderea de vegataţie uscată scăpată de sub control a pârjolit peste 50 de hectare de litieră de pădure şi arboret de pe raza localităţilor Grid şi Valea Sângeorgiului.

 

„Zeci de pompieri ai Detaşamentului Hunedoara şi ai Gărzii Bretea şi trei pădurari luptă cu flăcările de o zi şi o noapte. În această dimineaţă focul a fost învins, dar pompierii şi pădurarii au rămas în supraveghere pentru a evita reiniţierea arderii. Intervenţia s-a desfăşurat în condiţii vitrege caracterizate de teren accidentat şi imprevizibil, lipsa surselor de apă, vânt puternic şi schimbător ce poate direcţiona norul de fum spre pompierii aflaţi în misiune”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


FOTO: ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Panică la marginea Devei, după un incendiu care a mistuit un depozit şi a făcut scrum un autobuz

VIDEO Incendiu puternic în municipiu. O vilă a fost cuprinsă de flăcări

VIDEO Incendiu violent la marginea Călanului. Norii de fum negru şi toxic s-au ridicat deasupra oraşului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările