VIDEO Muncitorii au revenit pe şantier, la fântâna de un milion de euro. Când vor fi gata lucrările la centrul pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântâna de un milion de euro. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Fântâna de un milion de euro. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările de amenajare a noului centru pietonal din Hunedoara, estimate a peste două milioane de euro, au fost reluate după o pauză de mai mult de o lună.

Muncitorii au revenit pe şantierul viitorului centru pietonal al municipiului Hunedoara, după mai mult de o lună de pauză. Lucrările întrerupte de vremea de iarnă au fost reluate din această săptămână în zona viitoarei fântâni arteziene muzicale, din faţa Casei de Cultură.

Investiţia de peste două milioane de euro, suportată în cea mai mare parte din bugetul local al municipiului Hunedoara, a demarat în luna august a anului 2018, iar reprezentanţii primăriei anunţau că sperau să fie finalizată în decembrie. Noul termen anunţat pentru inaugurarea centrului pietonal şi a fântânilor sale este înaintea Paştelui (28 aprilie 2019).

Proiectul prevede transformarea Bulevardului Corvin, pe tronsonul dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o zonă pietonală, în care va fi permis doar accesul maşinilor care aprovizionează magazinele şi localurile din zonă. Noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental, dar şi cu trei fântâni arteziene, dintre care una muzicală, a cărei construcţie va costa circa un milion de euro.


Vă recomandăm să citiţi şi.

Centrul pietonal din municipiu va avea încărcătoare solare pentru telefoane şi tablete. Cât costă investiţia

Cum a eşuat „promenada” din centrul istoric al municipiului. Zona turistică a fost interzisă degeaba maşinilor

Construcţia fântânilor de cinci milioane de lei a fost amânată. Licitaţia a fost contestată, iar ofertele vor fi reevaluate

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite