VIDEO Misiune dificilă a pompierilor: acoperişul luat de vijelie al unui bloc a rămas suspendat în aer

Acoperişuri devastate de vijelii în Hunedoara

Pompierii au avut o misiune dificilă pentru a aduce în siguranţă la sol acoperişul unui bloc afectat de vijelii. Zeci de intervenţii au avut loc în Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii au avut o misiune dificilă, miercuri, cartierul Micro 5, din Hunedoara, unde acoperişul de tablă şi lemn al unui bloc cu patru etaje s-a desprins, în urma vijeliei, iar o parte a structurii, de câteva zeci de metri pătraţi, a rămas suspendată în aer.

GALERIE FOTO

Două macarale, una a pompierilor şi cealaltă solicitată de primărie, au fost aduse la faţa locului pentru a debarasa acoperişul, însă intervenţia a fost îngreunată de vântul puternic. La munte, la altitudini mari, puterea vântului s-a resimţit şi mai mult: a atins aproape 140 de kilometri pe oră.

 

Fenomene extreme de vânt puternic s-au manifestat în zona Hunedoarei în noaptea de 12 spre 13 noiembrie.

„De la ora 3, din cauza fenomenelor meteo periculoase, până la ora 14:00 au fost înregistrate 28 de situaţii de urgenţă în municipiul Hunedoara. Au fost afectate 25 de acoperişuri, 7 autoturisme şi un panou publicitar. A fost blocat şi drumul ce leagă localitatea Peştiş de localitatea Almaş. Ulterior s-a restabilit circulaţia dintre cele două localităţi şi s-au asigurat zonele unde acoperişurile au fost afectate”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Mai multe echipaje de pompieri şi o descarcerare grea, din cadrul Detaşamentului de pompieri Hunedoara şi din cadrul Detaşamentului de pompieri Deva au intervenit pentru restabilirea siguranţei în locurile afectate.


Pompierii au oferit şi câteva sfaturi pentru populaţie în caz de vânt puternic: întrerupeţi orice activitate în aer liber; intraţi în case, într-o construcţie ori într-un autoturism; închideţi ferestrele şi uşile; parcaţi autoturismul în zone ferite la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Fenomene meteo periculoase în Hunedoara. Ce pagube a făcut vântul extrem de puternic

VIDEO Fenomene meteo periculoase: furtunile au smuls copaci şi acoperişuri în Hunedoara

VIDEO Hunedoara inundată după o furtună devastatoare: zeci de străzi au rămas sub ape, iar canalizarea a cedat

 


 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTOGRAFII: ISU Hunedoara
  • FOTOGRAFII: ISU Hunedoara 1
  • FOTOGRAFII: ISU Hunedoara 2
  • FOTOGRAFII: ISU Hunedoara 3
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările