VIDEO Michael Klein a fost comemorat la Hunedoara. A fost starul echipei Corvinul din anii '80

Michael Klein, comemorat la Hunedoara

Michael Klein a fost comemorat astăzi la Hunedoara, la 27 de ani de la moartea sa. Un marş organizat de suporteri a avut loc până la statuia fostului fotbalist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică s-au împlinit 27 de ani de la moartea lui Michael Klein (1959 - 1993). Suporterii au organizat un marş în memoria lui, iar la statuia sa din faţa stadionului au fost depuse coroane de flori. Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959. Fotbalistul cu origine germană a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, apoi la Dinamo Bucureşti şi la KFC Uerdingen 05. Klein a murit în 2 februarie 1993, la vârsta de 33 de ani, la finalul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen.

La 27 de ani de la moartea lui Michael Klein, un jucător emblematic al clubului Corvinul Hunedoara, fotbalul mai contează în Hunedoara doar în ce priveşte echipele de copii.

La seniori, CS Hunedoara, urmaşa fostei echipe Corvinul a municipiului, activează în Liga a treia, fără rezultate notabile.

Stadionul „Michael Klein”, fost Corvinul, inaugurat la începutul anilor ’60, se află într-o stare dezastruoasă şi este aproape pustiu la meciuri.

Doar amintirile le-au rămas celor mai mulţi dintre suporterii FC Corvinul Hunedoara, a cărei cea mai bună perioadă din istoria sa a fost în anii ’80.

 


 

În urmă cu aproape patru decenii, din echipa creată şi condusă de Mircea Lucescu, care a promovat în Divizia A în 1980, făceau parte Klein, Gabor, Andone, Nunweiller, Lucescu, Văetuş, Petcu, Dumitrache, Rednic şi alţi fotbalişti care urmau să confirme la naţionala României şi la echipe ca Steaua şi Dinamo. Mijlocaşul Michael Klein, una dintre stelele de Corvinul în anii ’80, a jucat un deceniu pentru clubul din Hunedoara, până la transferul său din 1989 la Dinamo. Fostul căpitan al echipei hunedorene, devenit şi unul dintre antrenorii ei în ultimii ani petrecuţi la Corvinul, a rămas un simbol al clublului şi este comemorat în fiecare an la 2 februarie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Michael Klein, comemorat cu fast la 25 de ani de la moarte. Dominique, fiica fotbalistului: „Aş vrea ca povestea lui să-i inspire pe copii“

25 de ani de la moartea lui Michael Klein. Fostele staruri ale Naţionalei vor reveni pe teren, în onoarea fotbalistului

Michael Klein a fost comemorat în Hunedoara. Cum arată fotbalul hunedorean la 21 de ani de la moartea sa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: