VIDEO Maşină în flăcări pe un bulevard aglomerat. Unii şoferii au stat nepăsători: „N-au vrut să îşi consume stingătoarele”

Maşină în flăcări în centrul Devei

Un autoturism a luat foc pe un bulevard din centrul municipiului Deva. Unii martori oculari au relatat că şoferii nu au sărit în ajutor, pentru a încerca stingerea incendiului, înainte de sosirea pompierilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un autoturism a luat foc, în mers, într-o zonă centrală a municipiului Deva. Incendiul, care ar fi fost cauzat, potrivit pompierilor, de un scurtcircuit la echipamentele electrice, s-a extins repede şi a cuprins aproape întreaga maşină. Nimeni nu a fost rănit însă martorii au relatat că majoritatea trecătorilor au trecut nepăsăttori, fără a schiţa un gest de ajutor, toată lumea aşteptând sosirea pompierilor. Unii dintre ei au sărit în ajutorul victimelor.

„Deva, ora 12:40. O maşînă ia foc în faţa CEC-ului. Trec zeci de maşini pe lângă ea, şoferii claxonează, dar nu opreşte niciunul. Minutele se scurg şi maşîna e cuprinsă total de flăcări. Până au venit pompierii nu a mai rămas decât carcasa. Fain om deveanul nostru. Fain! Dacă ar fi oprit 2 - 3 şi ieşeau cu stingătoarele, ar fi salvat ieseau bietului om. Dar cum să se deranjeze să se dea jos de pe scaun. Şi, mai ales, să-şi consume stingătorul”, scrie Nicu, un martor al evenimentului.

Un al trecător susţine însă că i-a ajutat pe bărbatul şi pe femeia care se aflau lângă autoturismul cuprins de flăcări.

„Cum am văzut că maşina lângă care se aflau cei doi bătrânei luase foc, am oprit autoturismul şi am mers la ea. I-am spus bărbatului să scoată actele din ea dacă mai poate şi să se îndepărteze repede de la capota pe care o deschisese. Am încercat să demontez repede instalaţiile de pe bord, de unde ieşea fumul, şi borna. Apoi să sting incendiul, cu un extinctor de la un alt şofer şi apoi cu stingătorul din maşina mea, însă flăcările erau prea puternice. Totul s-a petrecut foarte repede, focul s-a extins la aproape întreaga maşină”, a declarat Tiberiu, un alt martor ocular. Între timp, pompierii au sosit la faţa locului şi au lichidat incendiul.

 
 
 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

O femeie a murit în incendiul care i-a mistuit locuinţa. Flăcările au pornit de la o lumânare uitată

Primele ajutoare pentru Maria, bătrâna care locuieşte în pădure cu fiul bolnav şi doarme pe două scaune alăturate

Tragedie într-un sat de munte: un bărbat a murit în incendiul care i-a mistuit casa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările