VIDEO Cel mai modern stadion sătesc. A fost construit cu un milion de euro la poalele castelului Kendeffy

Noul stadion din Sântamaria Orlea

Cel mai modern stadion din judeţul Hunedoara a fost construit la Sântamaria Orlea, un sat din Ţara Haţegului fără vreo tradiţie în fotbal. Localnicii se pot mândri că au o arenă mai primitoare ca a cluburilor din Deva şi Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

VIDEO

Cel mai modern stadion din judeţul Hunedoara nu se află în Petroşani sau Hunedoara, municipii cu tradiţie în fotbal şi nici în Deva, reşedinţa judeţului. A fost construit în urmă doi ani în Sântamaria Orlea, un sat din vecinătatea Haţegului, după ce primăria a accesat fonduri prin Compania Naţională de Investiţii. Arena din Ţara Haţegului a devenit în scurt timp unul dintre atracţiile micii localităţi, alături de biserica cnezilor Cândea, veche din secolul al XIII-lea, şi de castelul Kendeffy, ridicat în anii 1780.

Atât conacul cât şi biserica medievală au rămas pustii în ultimii ani şi se află într-o stare avansată de degradare, nu şi noul stadion al satului, a cărei construcţie a costat un milion de euro. Aici joacă echipa locală de Liga a V-a, AS Sântamaria Orlea, iar deseori au loc competiţii de fotbal pentru juniori. De asemenea, spune Dumitru Oprean, primarul comunei Sântamaria Orlea, arena a fost aleasă pentru antrenamente şi meciuri amicale ale echipelor din ligile superioare.

Noul stadion din Sântamaria Orlea / ADEVĂRUL

Stadionul are o tribună cu aproape 900 de locuri, un teren de forbal, unul multifuncţional sintetic şi unul de volei, dotate cu nocturnă. De asemenea, are vestiare spaţii moderne şi impresionează şi locul unde a fost aleasă construcţia sa. Terenurile se află la poalele Castelului Kendeffy, care poate fi admirat de spectatorii din tribuna nouă. În parcarea stadionului, au rămas şi „amintirile” vechiului teren: trei căsuţe din lemn folosite în trecut drept vestiare pentru gazde şi oaspeţi şi cabină de arbitri. Pânâ în anii 2000, în jurul castelului de la Sântamaria Orlea a funcţionat o tabără şcolară, unde copiii erau cazaţi în căsuţe şi puteau împărţi un teren de fotbal pe care adesea păşteau animalele sătenilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a ruinat cea mai frumoasă sală de sport din municipiu. De zece ani a intrat în şantier, dar investiţia a eşuat 

VIDEO Xenia, prinţesa războinică din ring. Povestea campioanei la box care calcă pe urmele lui Mihai Leu 

Sentinţa în procesul de 100.000 de euro pe care Federaţia Română de Gimnastică i-a cerut mamei sportivei Asiana Peng

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările