VIDEO Când va fi inaugurat noul centru pietonal şi artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara

Centrul pietonal din Hunedoara

A fost stabilită data la care va fi inaugurat noul centru pietonal din Hunedoara, dotat cu trei fântâni arteziene, dintre care una a cărei construcţie a fost estimată la un milion de euro.

Lucrările la noul centru pietonal din Hunedoara vor fi inaugurate în 9 mai, de Ziua Europei, dacă nu mai intervin alte probleme pe şantier, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara.

Execuţia proiectului care se ridică la aproape zece milioane de lei a început în vara anului trecut, iar la acea vreme, autorităţile sperau să fie finalizată până îl luna decembrie 2018.

Estimările optimiste nu s-au concretizat. Lucrările la centrul pietonal au fost întrerupte la sfâşitul anului trecut şi reluate în martie, o dată cu îmbunătăţirea condiţiilor de vreme. Însă ritmul în care s-a derulat investiţia a fost mai lent faţă de aşteptări.

Montarea pavajelor a ajuns la final, iar primele probe de funcţionare a celor trei fântâni arteziene vor fi realizate săptămâna viitoare.

 

Amenajarea centrului pietonal din Hunedoara a început în august 2018 şi reprezintă o invesitiţie de peste două milioane de euro. Proiectul prevede transformarea Bulevardului Corvin, pe tronsonul dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o zonă pietonală, în care va fi permis doar accesul maşinilor care aprovizionează magazinele şi localurile din zonă. Noua arteră pietonală este dotată cu mobilier urban nou, cu peste 80 de arbori ornamentali şi cu iluminat ambiental. Va avea trei fântâni arteziene, dintre care una muzicală, a cărei construcţie va costa peste un milion de euro.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cât de complicată este problema copacilor din viitorul centru pietonal al municipiului: „Li se fac radiografii”

Cum a eşuat „promenada” din centrul istoric al municipiului. Zona turistică a fost interzisă degeaba maşinilor

Centrul municipiului a intrat în şantier. Două milioane de euro sunt investite în zona pietonală cu fântâni arteziene


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: