VIDEO Imagini amuzante cu urşii treziţi din hibernare în pădurile României. Cum se dezmorţeşte un animal masiv

Imagini amuzante cu un urs într-o pădure din zona Teregova

Urşii ieşiţi din hibernare în pădurile din Munţii Carpaţi au devenit vedetele unor clipuri amuzante, publicate de Romsilva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regia Naţională a Pădurilor a publicat imagini video cu urşii ieşiţi din hibernare în parcurile naţionale. Un astfel de exemplar a fost surprins de Bogdan Luţ într-o pădure din Parcul Natural Gradiştea Muncelului-Cioclovina. Întâlnirea l-a luat prin surprindere pe ranger, însă ursul nu a fost agresiv. „Colegul nostru Bogdan Luţ, aflat într-o acţiune de monitorizare, s-a întâlnit cu un urs, acesta retrăgându-se când a simţit prezenţa rangerului”, informează Romsilva.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul ţării, pe raza judeţului #Hunedoara, în zona Munţilor Şureanu. Pădurile Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina asigură toate condiţiile de linişte, adăpost şi hrană pentru asigurarea unui habitat sănătos, informează Romsilva.

 

Video: Bogdan Luţ

Mâncărimile ursului
În Caraş-Severin, camerele de monitorizare montate în pădurea administrată de Ocolul Silvic Teregova au înregistrat un alt urs, dezmorţindu-se după o perioadă de hibernare. „Imagini amuzante arată un urs care se scarpină de un arbore într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova.  Filmarea a fost realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată de colegul nostru Petru Stoicănescu. Urşii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile răşinoaselor, pentru că răşina îi ajută la deparazitarea blănii”, informează Romsilva.

 

Video: Petru Stoicănescu

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populaţii de urs din Europa, urşii trăiesc în pădurile din zona montană a lanţului carpatic. Urşii au habitatul în pădurile întinse şi liniştite de munte şi cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde îşi amenajează vizuina sau culcuşul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă. În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală, de la peşti, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte, susţin specialiştii în silvicultură.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Salvare miraculoasă a unui câine, căzut într-o prăpastie: „Nimeni nu ştie cât a stat acolo, până a fost auzit lătrând”

Ursul Baloo a fost sărbătorit în staţiunea Straja. „Mascota vie” a împlinit 19 ani de când trăieşte la poalele pârtiilor

VIDEO Povestea familiei de zimbri care atrage toate privirile oaspeţilor grădinii zoologice. Ce soartă va avea puiul lor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: