VIDEO Gestul de omenie al unor elevi de 11 ani: au predat 800 de lei găsiţi în parc. Copiii au oferit o explicaţie fascinantă

Copiii care au predat banii găsiţi

Paul şi Dragoş, doi elevi de la Colegiul Naţional Decebal, din Deva, au găsit aproape 800 de lei pe o alee din Parcul municipal Cetate, iar primul lor gând a fost să îi predea autorităţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi elevi de la Colegiul Naţional Decebal, din municipiul Deva, au predat aproape 800 de lei, sumă pe care au găsit-o întâmplător pe o alee din Parcul municipal Cetate. Paul (11 ani) şi Dragoş (10 ani) au relatat că au descoperit banii pierduţi în timp ce se prlimbau în parc.

„Primul lucru la care ne-am gândit a fost să anunţăm Poliţia, dar pentru că nu am ştiut unde se află sediul ei, am preferat să mergem la Prefectura Hunedoarei, mai aproape de noi, unde am întâlnit jandarmul de la intrare şi am cerut informaţii despre cui putem preda aceşti bani. Banii au fost ridicaţi de autorităţi şi vor ajunge la Trezorerie, ni s-a spus”, au relatat cei doi elevi. Copiii din Deva spun că nu s-au gândit că ar putea păstra banii, chiar dacă suma era una mare.

„Poate dacă dădeam întâmplător peste o bancnotă de un leu sau de cinci lei, ar fi fost o altă situaţie”, glumesc cei doi.

Copii care au găsit o comoară

Un caz asemănător s-a petrecut în urmă cu doi ani, în judeţul Hunedoara. Trei copii cu vârste între 11 şi 12 ani, din satul hunedorean Ocolişu Mic, au predat autorităţilor o adevărată comoară. Copiii se jucau pe un deal de la marginea satului lor, aflat în apropiere de cetăţile dacice şi au dat peste o sticlă de plastic în care se aflau 140 de kosoni. Comoara a fost descoperită în vizuina unei vulpi, iar primul instinct al copiilor a fost acela de a împărţi galbenii. Apoi fiecare dintre ei i-a dus acasă, iar părinţii lor au decis să predea imediat kosonii autorităţilor. Cel mai probabil, kosonii descoperiţi de minori fuseseră ascunşi în locul respectiv de un hoţ de comori din siturile cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.


Vă recomandăm şi:

Copiii care au găsit comoara de galbeni au fost premiaţi cu câte 10.000 de lei

Premierul Victor Ponta i-a premiat cu câte 10.000 de lei pe cei trei copii din Ocolişu Mic care au descoperit 140 de kosoni din aur într-o vizuină de vulpe de la marginea satului.

Kosoni din aur proveniţi din tezaurele de comori sustrase din Sarmizegetusa Regia au fost repatriaţi din Belgia

Trei kosoni din aur au fost recuperaţi din Belgia de autorităţile statului român. Monedele dacice fac parte dintr-un tezaur furat de braconieri din Sarmizegetusa Regia.

Cât valorează, de fapt, aurul din Sarmizegetusa Regia, scuturile de paradă şi bijuteriile dacilor, cele mai importante obiecte antice recuperate în ultimii ani

Brăţările spiralice din aur sunt cele mai valoroase piese de tezaur recuperate de autorităţile române, în ultimii ani, după ce au fost sustrase din zona protejată Sarmizegetusa Regia. Potrivit celor mai recente evaluări, ele au fost estimate la câte 100.000 de euro fiecare. Zeci de mii de euro ar valora şi alte zeci de piese de patrimoniu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările