VIDEO Cum a fost primită Viorica Dăncilă la sărbătoarea momârlanilor din Valea Jiului. Simpatizanţii PSD au aplaudat-o în biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă a ciocnit ouă roşii în biserica din Sohodol. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Viorica Dăncilă a ciocnit ouă roşii în biserica din Sohodol. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Viorica Dăncilă s-a aflat duminică, 5 mai, în Valea Jiului, iar unul dintre popasurile făcute de premier a fost nedeia momârlanilor, de la marginea municipiului Vulcan.

GALERIE FOTO

Câteva zeci de oameni au aşteptat-o duminică, în ploaie, pe Viorica Dăncilă în faţa bisericii din Sohodol, un cartier al municipiului Vulcan din Valea Jiului.

Prim-ministrul României s-a aflat la sfârşit de săptămână în vizită în judeţul Hunedoara, iar unul dintre popasurile făcute a fost cartierul dintre Vulcan şi Lupeni. Aici a avut loc Nedeia Paroşană, o sărbătoare locală a momârlanilor, urmaşii comunităţii care locuia în zonă înainte de industrializarea acesteia.


Viorica Dăncilă, însoţită de ministrul Eugen Teodorovici şi alţi lideri din PSD a fost întâmpinată de simpatizanţii partidului cu aplauze în biserica din Sohodol. Slujba a fost întreruptă timp de câteva minte,  pentru ca premierul şi gazdele sale să ciocnească ouă roşii. Viorica Dăncilă s-a îndreptat apoi spre Eugen Teodorovici, invitându-l să ciocnească. Ministrul de Finanţe a stârnit hohote de râs după ce a ales să îşi cioncească un ou roşu de frunte.

De la biserică, alaiul care a însoţit prim-ministrul a urcat pe o alee plină de gropi şi bălţi, printre blocurile degradate, vechi din anii ’60, la locul de desfăşurare a nedeii.

image

„Aici văd români adevăraţi. Văd oameni atât de frumos în portul nostru popular”, le-a spus Viorica Dăncilă localnicilor. A fost invitată apoi la o porţie de tocană de oaie şi de păsat. Sărbătoarea paroşană a continuat pe ritmurile de muzică populară, după plecarea oficialităţilor.

image

Vulcan şi Lupeni, cele două localităţi învecinate din Valea Jiului, vizitate de premier, se numără printre municipiile cu cele mai mari probleme economice şi sociale din ţară. Declinul industriei miniere, închidera exploatărilor, lipsa investiţiilor mari şi depopularea zonei le-a afectat din plin în ultimii ani. Totuşi, oamenii s-au dovedit conservatori în opţiunile electorale. În Lupeni, din anul 2000, la conducerea primăriei s-a aflat aceeaşi familie. Au fost aleşi primari Cornel Resmeriţă şi fiul său, Cristian Resmeriţă, iar în prezent, conducerea administrativă a oraşului este deţinută de Lucian Resmeriţă. În Vulcan, primarul Gheorghe Ile se află la cel de-al patrulea mandat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite