VIDEO Cum explică şeful PSD Hunedoara violenţele de la miting: „Unii jandarmi, în loc să dea peste picior, au lovit în cap”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţii controversate despre modul în care au acţionat jandarmii la mitingul anti PSD a făcut deputatul Laurenţiu Nistor, şeful PSD Hunedoara. Acesta a explicat de ce loviturile pe care unii jandarmi le-au aplicat protestatarilor „au fost altfel decât trebuie”.

Laurenţiu Nistor, deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene din Hunedoara a Partidului Social Democrat, a organizat, joi, o conferinţă de presă, în care a vorbit despre violenţele de la mitingul anti PSD, din 10 august. El a susţinut că Jandarmeria a acţionat fără cusur, doar că unii dintre jandarmi „au lovit altfel decât trebuie”.

„Vreau să mulţumesc Jandarmeriei pentru modul profesionist în care a acţionat. Sigur că poate unii dintre jandarmi, vrând să se apere au lovit altfel decât trebuie, în loc să îi dea peste picior, l-o fi lovit în cap, nu ştiu asta, sunt oameni care cercetează, dar jandarmul nu are voie să fie bătut. Jandarmul este cel care respectă atât integritatea personală a celui care participă la miting, cât şi respectarea şi apărarea instituţiilor statului”, a spus Nistor.

El a mai susţinut că mulţi dintre participanţii la miting au fost obligaţi să protesteze de şefii lor. „Este dureros că multe companii străine şi-au scos obligatoriu cetăţenii la miting. Nimeni nu avea nimic cu ei, dar în momentul în care tu faci miting şi vrei să ocupi Guvernul, cine îţi permite treaba asta. Într-o ţară civilizată, cu democraţie avansată, în momentul în care ai făcut asemenea gesturi, stai cu mâinile la spate sau cu ele mai sus, să se vadă că nu ai nimic în mână şi nu le mişti. La noi, deşi i-a somat Jandarmeria, după incidentele care au fost nu este posibil să baţi jandarmii, să îi loveşti cu bestiaitate, iar ei să ţină mâinile la spate, să spună: dă-i că eu rezist. Cazul jandarmeriţei, trântită jos, acolo, căreia i-au furat pistolul, oare într-o ţară civilizată se putea întâmpla aşa ceva. Care n-a respectat legea, să răspundă pentru treaba asta”, a mai declarat deputatul PSD.

Laurenţiu Nistor a mai susţinut că la mitingul precedent organizat de PSD, în Hunedoara s-au înscris pentru a merge „mai mulţi decât am putut noi să acceptăm să vină”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Liviu Dragnea, ironizat de Berbeceanu după ce a declarat că ar fi fost ţinta unor asasini. „Eşti killer profesionist dacă...”

De ce şi-a adus Traian Berbeceanu fiul minor la proteste: „Am vrut să-i predau o lecţie importantă. Am greşit undeva?”

Marian Godină i-a ironizat pe şefii PSD Hunedoara, după o gafă: „Băieţi, aruncaţi un ochi în oglindă. Veţi vedea un prost pe care îl credeţi deştept“

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite