VIDEO Drumarii au fost mobilizaţi în cel mai complex punct al Autostrăzii Lugoj - Deva, descărcarea de la Holdea

VIDEO Drumarii au fost mobilizaţi în cel mai complex punct al Autostrăzii Lugoj - Deva, descărcarea de la Holdea

Pasajul de la Holdea. FOTO: DRDP Timişoara.

Constructorii Lotului al treilea al autostrăzii Lugoj – Deva au intensificat ritmul lucrărilor în zona Holdea, unde au loc cele mai complexe lucrări, susţin reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Drumarii speră ca până la sfârşitul acestui an, tronsonul, a cărui realizare a întârziat cu mai mult de un an faţă de terminul stabilit, să fie finalizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumarii anunţă mobilizare maximă pe Lotul al treilea al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, unde cele mai complexe lucrări au loc în Holdea, cel mai înalt punct al traseului, situat la limita dintre judeţul Hunedoara şi judeţul Timiş.

„La descărcarea Holdea se lucrează la capacitate maximă. S-a finalizat infrastructura viitorului pasaj de la km 56+505, s-au montat şi sudat grinzile metalice, s-au montat predalele, s-a făcut armarea în placa de suprabetonare şi trotuare, iar săptămâna viitoare se preconizează că se va turna placa de suprabetonare. Antreprenorul lucrează şi la relocarea DN 68A, la rampele de acces şi la viitorul sens giratoriu de la Holdea”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a publicat imagini de pe şantierul de la Holdea.

Încă din toamna anului 2013 a fost semnat Contractul pentru Proiectare şi execuţie autostrada Lugoj –Deva, Lotul 3 (km 56+220 – km 77+361 – lot 3). Compania de autostrăzi a atribuit lucrările asocierii Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes, valoarea contractului fiind de 579,93 milioane de lei, fără TVA, din care 492,94 milioane de lei din fonduri europene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis 27 noiembrie 2013, iar durata contractului era, iniţial, de 30 de luni (proiectare – şase luni şi execuţie – 24 de luni).

Alte două loturi ale viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva se află în prezent în construcţie, lucrările fiind întârziate şi pe acestea, faţă de termenul de finalizare stabilit iniţial, prin contract, respectv 26 mai 2016.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva. Cum sunt contrazise planurile optimiste de inaugurare în 2017 a Lotului IV

Finalul acestui an ar putea prinde nefinalizate lucrările la Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva, în ciuda promisiunilor autorităţilor. Cei 22 de kilometri ai drumului de mare viteză trebuiau realizaţi, potrivit contractului iniţial între constructori şi compania de autostrăzi, până în luna mai a anului trecut.

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum s-a lucrat pe tronsonul lovit de ghinion

Finalizarea Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva a fost anunţată pentru decembrie 2016, dar cele mai recente imagini aeriene publicate cu şantierul autostrăzii arată cât de mult mai au constructorii de lucrat.

VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.

 

citeste totul despre: