VIDEO Drum modern spre Mănăstirea Prislop. Lucrările la şoseaua pelerinilor lui Arsenie Boca au ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua spre Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Şoseaua spre Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

La peste doi ani de la începerea lucrărilor de modernizare a drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop, proiectul a ajuns la final. Şoseaua a fost lărgită pe trei benzi între mănăstire şi satul Silvaşul de Sus, iar în următoarele zile vor fi turnate ultimele straturi de asfalt.

Noua şoseaua spre Mănăstirea Prislop nu va fi inaugurată în 14 septembrie, de hramul mănăstirii, aşa cum estima recent Mircea Bobora, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara. Totuşi, lucrările de modernizare a celor şapte kilometri ai Drumului Judeţean Silvaşul de Jos – Mănăstirea Prislop (DJ 687 K) au ajuns la final.

Drumul a fost lărgit la şase metri şi asfaltat pe porţiunea dintre mănăstire şi satul Silvaşul de Sus. A fost modernizat şi sectorul de drum care traversează satul şi urmează ca în zilele următoare să fie turnat ultimul strat de asfalt pe cei trei kilometri rămaşi între Silvaşul de Sus şi Silvaşul de Jos. Din 2015 au început lucrările la drum, dar în ciuda previziunilor optimiste ale reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, care estimau finalizarea lor încă de anul trecut, proiectul de peste opt milioane de lei nu a fost încă finalizat. În ultimele două luni, pentru a fi urgentate lucrările, autorităţile judeţene au impus resricţii de circulaţie pe şosea, de luni până vineri, timp de opt ore pe zi, valabile până la mijlocul lunii octombrie.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului a fost locul a numeroase evenimente istorice. Aici se află mormântul părintelui Arsenie Boca, una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei.

prislop

VIDEO


Construcţia şoselei spre Mănăstirea Prislop este la final

prislop

Duhovnicul a slujit la Mănăstirea Prislop din anul 1948, după ce fusese mutat din Mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş. În zilele de sărbătoare,  este vizitată de mii de pelerini.

prislop

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii Prislop

Mii de oameni sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop, de Ziua Înălţării Sfintei Cruci, aleasă ca hram pentru aşezământul din Ţara Haţegului.

VIDEO Schimbare spectaculoasă a şoselei spre Mănăstirea Prislop. Drumul pelerinilor lui Arsenie Boca este asfaltat

Lucrările de modernizare a şoselei spre Mănăstirea Prislop se apropie de final. A început asfaltarea drumului judeţean, iar autorităţile din Hunedoara au anunţat că îşi propun să inaugureze investiţia la mijlocul lunii septembrie.

Preoţii şi bişniţarii şi-au împărţit târgul de la Prislop. Controversatele afaceri prospere pe spatele lui Arsenie Boca

Afaceri impresionante s-au dezvoltat în ultimii ani în jurul mănăstirii Prislop, devenită loc de pelerinaj românii veniţi să se roage la mormântul duhovnicului Arsenie Boca. În talciocul din vecinătatea aşezării, nu doar bişniţarii obţin profituri din vânzarea suvenirurilor, ci şi aşa-zişi reprezentanţi ai unor biserici şi mănăstiri.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite