VIDEO Dialog scandalos în mănăstire. O călugăriţă s-a plâns de hărţuire: „Ai copii, ai nevastă, ce-ţi mai trebuie Elena?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O călugăriţă de la Mănăstirea Jieţ l-a acuzat de hărţuire pe bărbatul care, duminică, a întrerupt slujba religioasă, intrând în biserică pentru a filma faptul că liturghia avea loc în interior, în ciuda restricţiilor impuse de starea de alertă.

Scandalul provocat la Mănăstirea Jieţ, după ce doi bărbaţi au intrat peste călugăriţele şi enoriaşii care asistau la slujba religioasă ţinută în interiorul bisericii din Valea Jiului, are „rădăcini” mai vechi.

Andrei Robert Păun, bărbatul care a deranjat slujba, acuzându-i pe reprezentanţii mănăstirii de ilegalităţi, a fost reclamat pentru hărţuire de o călugăriţă. Un dosar penal în care fapta reclamată de călugăriţă este cercetată de poliţişti a fost deschis la sfârşitul lunii martie. Ancheta este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, însă din cauza stării de urgenţă, bărbatul nu a fost adus la audieri.

Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei susţin că de circa doi ani hunedoreanul ar fi hărţuit obştea mănăstirii, o călugăriţă care nu îl cunoaşte fiind vizată, în principal, de acesta.

El nu a putut fi contactat, până la această oră, pentru a oferi un punct de vedere faţă de acuzaţiile care i-au fost aduse.

Recent, Andrei Robert Păun a fost filmat de oamenii de la Mănăstirea Jieţ în timp ce jignea măicuţele. Iată o parte a dialogului purtat de acesta şi o călugăriţă:

Călugăriţa: Vezi cum te joacă Aghiuţă pe degete? Până nu o vezi, nu ţi se potoleşte patima. Cum să ţi se potolească patima desfrânării

Păun: Pentru că trebuie. Ce patima desfrânării femeie. Dacă tu nu aveai mamă şi tată, nu existai. Dacă noi toţi am face ce faceţi voi, nu am mai exista pe pământul ăsta, nesimţitelor. Păi nu vă e ruşine?

Călugăriţa: ... Dacă nu te potoleşti, o să te potolească Dumnezeu.

Păun: Adică boscoanele care le faceţi?... Mă, eu vreau să nu vin când sunt oameni aici. Astavreau să mă înţelegeţi. Am mai venit, dar vreau să vorbim mai deschis.

Călugăriţa: Cât de deschis? De exemplu, dacă ar fi Elena aici, ce i-ai spune? Noi îţi spunem să nu hrăneşti patimile, dar voi...

Păun: Voi nu înţelegeţi ce i-aş spune. Este o limbă pe care nu o înţelegeţi.

Călugăriţa: Tu eşti căsătorit, ai nevastă, ai copii, ce îţi trebuie Elena?

Păun: De unde ştiţi că am nevastă şi am copii? Nu-i treaba voastră. Nevasta şi copiii sunt separat. Ea este aici sclavă modernă. A greşit venind aici.

Călugăriţa: Atât timp cât ea stă aici de bună voie şi nesilită de nimeni...

Păun: Stă fiindcă e spălat pe creier. Îi spui aşa: nu te mântuieşti dacă nu faci asta. A venit, săraca, de bună voie. Dar trebuie să ştie şi altceva, că există şi altă variantă – nu trebuie să stai toată viaţa, izolată, zeci de ani, să faci acelaşi lucru, să fii scalvă pentru Patriarhie.




Duminică, Andrei Robert Păun, însoţit de un alt bărbat, a întrerupt slujba religioasă de la Mănăstirea Jieţ, intrând în biserică pentru a reclama că slujba se desfăşoară ilegal. Imaginile au fost publicate apoi ăe Facebook. Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara a informat că stareţa Mănăstirii Jieţ a sesizat Poliţia că în lăcaşul de cult a avut loc un scandal. 

VIDEO: Andrei Robert / Facebook.

„Poliţia Oraşului Petrila a fost sesizată de către stareţa unei mănăstiri din Valea Jiului cu privire la faptul că în timpul slujbei religioase, doi bărbaţi din municipiul Petroşani în vârstă de 36 şi 47 de ani au avut divergenţe cu călugăritele mănăstirii. Reprezentanta mănăstirii a precizat că enoriaşi au încercat să îi calmeze pe cei doi şi au cerut să le facă linişte şi să părăsească incinta, dar aceştia au adresat injurii şi ameninţări personalului mănăstirii, fapt care i-a determinat pe enoriaşi să îi scoată cu forţa din incinta mănăstirii”, se arată în comunicat. Potrivit poliţiştilor, enoriaşii care au participat la slujbă nu au putut fi identificaţi pentru că aceştia plecaseră până la sosirea echipajului de Poliţie. „În cauză se vor efectua cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, a informat IPJ Hunedoara. Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi de Spitalul de Urgenţă Petroşani privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat două persoane care au declarat că au fost victime ale unor agresiuni.

„Cei doi au relatat faptul că ar fi fost agresaţi de către enoriaşii participanţi la slujbă, la mănăstirea situată pe raza oraşului Petrila. În acest caz, poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe”, se mai arată în comunicat.


Mai puteţi citi şi:

BOR, despre scandalul de la mănăstirea din Hunedoara: Agresorii au descins cu telefoanele „armate” să vâneze posibile ilegalitaţi

VIDEO Scandal la o mănăstire din judeţul Hunedoara: Doi bărbaţi, agresaţi de enoriaşi după ce le-au reproşat călugăriţelor că se ţine slujba în biserică

Mănăstirea Prislop în secolul al XIX-lea. Povestea emoţionantă din spatele unei imagini unice
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite