VIDEO Detalii înfiorătoare din trenul deraiat: mecanicii au alertat înainte de a muri că garnitura nu mai avea frâne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mecanicii trenului marfar cu 16 vagoane, care a deraiat în apropiere de Petroşani, anunţaseră prin staţie defecţiuni la sistemul de frânare al locomotivei, susţin surse din rândul anchetatorilor. Cei doi au murit striviţi între fiarele garniturii, după ce marfarul a ieşit de pe şine, deasupra viaductului peste DN 666, iar mai multe vagoane s-au prăbuşit în râpă.

Un munte de fiare, bucăţi din vagoanele marfar ale trenului deraiat sâmbătă, după amiază, în apropiere de Petroşani, a rămas în urma tragediei în care şi-au pierdut viaţa doi oameni: un mecanic de locomotivă în vârstă de 66 de ani şi ajutorul său, în vârstă de 51 de ani. Cei doi conduceau o garnitură de vagoane de marfă, cele mai multe goale, iar unele cu cărbune şi reziduri feroase, dinspre Petroşani spre Simeria.

La scurt timp după ce trenul a părăsit gara Petroşani, mecanicul ar fi anunţat defecţiuni la sistemul de frânare. „A alertat prin staţie că nu mai poate controla frânele garniturii şi că trebuie să i se facă loc pe linie”, susţin surse din rândul anchetatorilor. „N-au avut frâne şi au comunicat prin staţie să le fie lăsată calea liberă”, a confirmat Adrian Bozdog, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Într-o coborâre lină, urmată de o curbă, trenul a deraiat.

Tragedia s-a petrecut chiar pe viaductul pârâului Merişor şi peste Drumul Naţional 666, de fapt un drum de ţară, cu un număr pe care localnicii îl consideră predestinat tragediilor. „Am auzit o bubuitură puternică şi apoi altele, una după alta ca şi cum ar fi fost un bombardament. Am ieşit din casă şi m-am îndreptat spre locul din care se auziseră zgomotele, iar priveliştea trenului devastat m-a cutremurat”, a relatat Vasile, un sătean din Merişor.

image

Bărbatul şi ceilalţi localnici au văzut vagoanele rămase în aer, sau făcute ţăndări după ce s-au prăbuşit de la peste zece metri, de pe pod, locomotiva aproape ruptă în două, gata şi ea să cadă în gol, şi fiarele din garnitură rostogolite la zeci de metri de locul tragediei.

Tren deraiat pe magistrala Petroşani - Simeria

Victimele, zdrobite între fiare

Mai multe echipaje de urgenţă, formate din peste 20 de pompieri, 15 poliţişti şi 6 jandarmi, s-au deplasat la locul accidentului. „Din nefericire, mecanicul trenului, în vârstă de 66 de ani, şi ajutorul acestuia, în vârstă de 51 de ani, nu au supravieţuit. Pătrunderea echipelor de salvare în locomotivă s-a putut realiza în siguranţă doar după ce linia de înaltă tensiune a fost decuplată”, a informat Anemona Doda, de la Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

image

Din cauza trenului deraiat circulaţia pe ruta Simeria – Petroşani a fost paralizată. Şinele şi terasamentul podului sunt distruse şi vor necesita reparaţii ample. O anchetă pentru ucidere din culpă a demarat, pentru a stabili cauzele accidentului feroviar şi cine sunt vinovaţi. Trenul aparţinea unui operator privat.

image
image

Citiţi şi:

Un tren de marfă s-a prăbuşit la Hunedoara într-o prăpastie adâncă de 10 metri. Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce doi mecanici au murit

Un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat, sâmbătă după-amiază, între staţiile Baniţa şi Merişor, din judeţul Hunedoara. Aaccidentul feroviar s-a produs în zona unui viaduct, iar şase vagoane şi locomotiva trenului au căzut într-o râpă.

Tragedie pe calea ferată Hunedoara – Simeria: un tânăr a fost lovit de tren

Un tânăr din Hunedoara a fost lovit de trenul Interregio care circula pe ruta Hunedoara – Simeria. Accidentul, al doilea în decurs de o lună în aceeaşi zonă, s-a petrecut vineri după-amiază, iar bărbatul nu a mai supravieţuit.

Accident mortal pe calea ferată: un bărbat a fost călcat de tren, în Petroşani

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis duminică seara, în timp ce încerca să traverseze liniile ferate, în zona Livezeni, din Petroşani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite