VIDEO Cum se circulă pe scurtătura spre Mănăstirea Prislop, şoseaua construită între Lacul Cinciş şi Dealurile Silvaşului

Noul drum Cinciş - Silvaş, scurtătura spre mănăstirea Prislop

O şosea nouă leagă zona de agrement a Lacului Cinciş de Dealurile Silvaşului, unde se află mănăstirea Prislop. Drumul care străbate mai multe dealuri şi o pădure a fost construit în acest an cu scopul de a dezvolta turismul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două zone turistice importante ale Hunedoarei au fost conectate printr-o şosea finalizată în acest an pe terasamentul unui drum forestier greu accesibil. Drumul Judeţean 687 M leagă zona de agrement Cinciş, una dintre marile atracţii turistice ale judeţului Hunedoara, de zona Silvaşului, unde se află Mănăstirea Prislop, loc de pelerinaj datorită duhovnicului Arsenie Boca.

Lucrările au început în toamna anului 2016, iar porţiunea care necesita modernizare era un drum forestier de circa patru kilometri, aproape impracticabil, cu rang de drum judeţean. Tronsonul de drum judeţean modernizat facilitează accesul turiştilor din Ţinutul Pădurenilor la Mănăstirea Prislop, dar şi a celor care pornesc din Hunedoara, din zona Castelului Corvinilor, prin Teliuc, spre locul de veci al lui Arsenie Boca.

Şi ultimii şapte kilometri ai şoselei spre Mănăstirea Prislop, care străbat satele Silvaşul de Jos şi Silvaşul de Sus, se află în şantier de modernizare, iar lucrările vor fi finalizate în toamna acestui an, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Soarta stranie a bisericii-unicat. Maicile care fugăresc turiştii veniţi de la sute de kilometri distanţă. „Ar fi vrut să plecăm cât mai repede“

Biserica de marmură din satul Alun are o poveste impresionantă şi o soartă tristă. Cele două măicuţe care au în grijă monumentul unicat îl ţin mai timpul închis turiştilor, nedorind ca liniştea locului aproape pustiu să fie deranjată.

VIDEO Priveliştile superbe din Retezat. Cum arată locurile de vis din jurul Vârfului Păpuşa şi al Tăului Ţapului

Masivul Retezat îşi răsplăteşte călătorii cu privelişti impresionante, iar unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale sale porneşte de la Stâna de Râu spre Vârful Păupuşa, de peste 2.500 de metri.

VIDEO „Blestemul” cimitirului nimănui de pe şantierul autostrăzii. Cum s-a lucrat în cei trei ani după ce cadavrele au fost evacuate

Au trecut trei ani de la descoperirea cimitirului „neautorizat” de pe şantierul Autostrăzii Lugoj-Deva, folosit ca pretext pentru oprirea lucrărilor în zonă. Rămăşiţele a peste 200 de oameni îngropaţi la marginea satului Brănişca au fost mutate într-un cimitir improvizat, pentru a fi continuat proiectul, dar acesta este încă departe de a fi realizat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: