VIDEO Cum se circulă pe autostrada A1 între Deva şi Sibiu. Sfaturile primite de şoferii care se aventurează la drum

Ninsorile îngreunează circulaţia pe autostrada Deva - Sibiu

Utilajele de deszăpezire au fost mobilizate pe toate drumurile naţionale şi pe autostrăzi, în urma avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase. Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi seara, circulaţia pe Autostrada A1 Deva – Sibiu se desfăşura în condiţii de iarnă, iar şoferii sunt sfătuiţi să circule cu mare prudenţă, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a publicat imagini realizate din trafic, pe autostradă, Între Orăştie (judeţul Hunedoara) şi Pianu (judeţul Alba).

„Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)”, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

O informare meteo ce vizează fenomene meteorologice periculoase, ninsori, intensificări temporare ale vântului şi polei a fost emisă încă de azi-noapte, anunţă reprezentanţii CNAIR, care au publicat imagini de la intervenţiile utilajelor de deszăpezire. În ultimele două zile, „drumarii de la CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră din ţara noastră cu 921 utilaje şi au răspândit aproximativ 3.950 tone material antiderapant”, informa CNAIR. Ninsorile abundente au revenit de joi seara şi continuă să afecteze traficul rutier în mai multe zonele ţării.

„Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării”, a informat ANM, care a emis un cod galben de viscol şi ninsori în judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi

Şoferii sunt sfătuiţi, de asemenea, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Autostrada cu cele mai lungi tuneluri din România a rămas în impas. De ce întârzie startul lucrărilor pe „coridorul verde”

VIDEO Cum este „zidit” Dealul Liliecilor pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor: „Este prima lucrare de asemenea anvergură”

VIDEO Cum arată nodul rutier uriaş de la Soimuş. Este una dintre conexiunile vitale ale viitoarei autostrăzi Lugoj-Deva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: